Szegény Burdzs Khalifa hamarosan nem fér majd dobogóra a világ legmagasabb épülete versenyen, az új rekorder ráadásul házon belül, mármint szintén Dubajban épül.

Szupermagas felhőkarcolóból nincs hiány, és a következő években csak egyre több lesz, és egyre magasabbak. Az alábbi videó az amerikai Central Park Tower tetőmagasságát (472 méter) veszi alapul, és azokat a toronyházakat mutatja be, amelyek ennél magasabbak lesznek hamarosan.

Egy képzeletbeli városban megcsodálhatjuk az újabb és újabb felhőkarcolókat, de már az is sokatmondó, hogy

a film fiktív háttere egy sivatag: a hangsúly ugyanis egyértelműen az Arab-félsziget felé tolódott el, oda épülnek a következő szupermagas tornyai is.

Van persze kínai és amerikai projekt is, de a leendő világrekorder a számos más gigaberuházással is büszkélkedő Szaúd-Arába.

A top három felhőkarcoló mindegyike kilométeresnél is magasabb: a szaúd-arábiai Jeddah Tower, az egyiptomi Obelisco Capitale, illetve a dubaji Creek Tower, amit egyenesen 1300 méteresre terveznek.

És akkor a videó végén (7:40-nél) felbukkan a világ jelenlegi legmagasabb épülete, a 828 méteres Burdzs Kalifa is, ami még mindig elég komolynak tűnik majd évek múlva is.

Ez is érdekelhet:

Az all inclusive, paradicsomi városállam: a sokoldalú Szingapúr

Szingapúr nemcsak a kultúrák olvasztótégelye, hanem a világ legkevésbé korrupt országa is. Ezt látni kell!

Kitalálod, mi Európa felhőkarcoló-fővárosa?

Nem London, nem Moszkva és nem is Párizs.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Már most felkészülnénk a júniusi választásokra ezzel a spanyol lánnyal

További cikkeink a témában