Matekozzunk!

A Patek Philippe Nautilus 5711 (5711-1A-014) már eddig is világ egyik legkeresettebb, legértéktartóbb órája volt, de aztán megjelent belőle a zöld számlapos verzió, az 5711-1A-014 és az emberek elkezdtek megőrülni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mansbestwatch (@mansbestwatch) által megosztott bejegyzés

Jelenleg ott tartunk, hogy a listaár és a másodlagos piacon keringő árak között majnem 1000 százalékos különbség van.

A világ legnagyobb online órapiacán, a Chrono24-en mindössze egy zöld Natilusnál tüntetik fel az eladási árat, a többi hirdetésnél árajánlatot kell kérni. Fontos szabály az órakereskedelemben (meg úgy általában is), hogy attól, hogy valamit magas áron hirdetnek, az még nem biztos, hogy az megfelel a valós piaci értéknek.

Az 5711-1A-014 listaára közel 35 ezer dollár vagyis átszámítva kicsivel több mint 10 millió forint. A hírek szerint a másodlagos, retail piacon a zöld Nautilusokat nagyjából 100 millió forintnak megfelelő összegekért értékesítik, ami azt jelenti, hogy aki meg tud venni egy ilyen órát listaáron az üzletből, annak rögtön tízszeres pénz üti a markát.

Mielőtt szaladnál a legközelebbi PP-butikba: ezeket az órákat földi halandóként lehetetlenség üzletből megvenni. Hiába van pénzed, ha nem szerepelsz a várólistán, ezt a modellt tényleg csak kiemelt ügyfelek kaphatják meg.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Kerekesszékesek szállítására alkalmas riksák beszerzését is támogatják Bécsben