Ha a pin-up lányokra, vagy egyáltalán a pin-up jelenségre gondolunk, akkor az egyik legnagyobb név, akit megemlíthetünk, az Betty Grable. Ő ugyanis nemcsak a második világháború első számú modellje volt, hanem lényegében a pin-up jelenség útnak indítója is.

De rajta kívül sok fiatal lány volt még, akinek a képét vélhetően több ezer férfi szögezte ki a falra az ötvenes-hatvanas években, és aki szintén oroszlánrészt vállalt abban, hogy a pin-up jelenség bekerüljön a történelemkönyvekbe.

Dian Hanson: A pin up magazinok története

Amíg nálunk hosszú évekig a Tollasbál magazin jelentette a legálisan megszerezhető erotika netovábbját, addig tőlünk nyugatra férfimagazinok tucatjai között válogathattak az érdeklődők. Kis késéssel, de bepótolhatjuk a mulasztást, ha kézbe kapjuk a D...

Az egyik ilyen lány volt például még Betty Brosmer volt – akit ma inkább Betty Weiderként ismerünk,

mivel feleségül ment a Mr. Olympia megalapítójához, Joseph Weiderhez. És természetesen ha a mozgalomról beszélünk, akkor megkerülhetetlen figura Marilyn Monroe neve is, aki pin-up modellként vált híressé, mielőtt megkapta volna az első mellékszerepeit a 20th Century Fox és a Columbia Pictures filmstúdióknál, majd néhány év alatt világsztárrá, sőt, a popkultúra egyik legismertebb, ikonikus egyéniségévé vált.

Az egyik híres aktfotósorozatot Earl Moran, a híres pin-up és glamourművész készítette róla el 1946-ban, és az egész olyan jól sikerült, hogy

1987 januárjában a Playboy megjelentette egy ünnepi kiadásban.

Ez is érdekelhet:

Ritka fotók Marilyn Monroe-ról, amikor még nem volt szexszimbólum

Fotók, amiket nagy valószínűséggel még nem láttál Marilyn Monroe-ról.

És ezt olvastad már?
Minden nyolcadik madárfajt a kipusztulás fenyegeti