Előfordul az ember fiával, hogy néhány pohár után előtör belőle a kajavadász-ösztön, és megenne bármit, ami az útjába kerül. Mi tudunk néhány helyet, ami életmentő lehet a hajnali támolygásban.

Manna/Roni Non-Stop Élelmiszerboltok

Specialitás: rántotthúsos zsemle

Az éjjel-nappali az ember legjobb barátja. A Manna és a Roni ezernyi üzleteinek hűtőiben mindig ott kiált utánunk hangos „kérlek, vigyél el”-t egy rántott húsos zsemle, 345 és 435 Ft között, utóbbi összegért már a képen látható óriás bécsi szeletes verziót kapjuk a Mannában (ha kifogjuk), ami egy embernek egyszerre igencsak bajosan csúszhat le a torkán, de persze sohasem mondanánk azt, hogy lehetetlen.

Rákóczi pékség

Specialitás: Majonézes saláták kiflivel

Ha olcsó és árához képest brutálisan finom majonéz-alapú életmentésre szavaznánk, akkor Rákóczi pékség a Blaha és az Astoria között. Amennyire rosszul néz ki az üzlet kívülről, annyira jó bent az áru. De ha úgy nézzük, akkor a Rákóczi kinézetében már-már történelmien trendi, igazán retró, ahol a hamburgerektől a péksütiig minden ehető, 360-ért pedig 20 dkg oroszhús- vagy burgonyás virslisaláta egy kiflivel megmenti az embert a buli okozta éhezés kínszenvedésétől. Érdemes másnapra is betárazni valami finomat. És ami a legjobb: vasárnap kivételével non-stop nyitva van.

Montenegroi Gurman

Specialitás: pljeskavica

Éjjel-nappal nyitva a Blahánál. Tökéletes bulibefejező helyszín. A pljeskavica ajvárral, salátával és csípős paprikával ugyan egy gyroshoz képest nem olcsó, de nagyon megéri. Már az első harapás után arra kényszerít, hogy megkeresd a szakácsot, fotót készíts róla, bekereteztesd a képet és kiállítsd a lakásod egy jól látható pontjára. Buli előtt viszont nem feltétlenül ajánljuk, mivel annyira töményen eltelít, hogy utána már csak boldog mosollyal leszel képes üldögélni, azt mondogatván, hogy az élet szép.

Szelet Pizza

Specialitás: pizzaszelet

Még csak nemrég nyílt ez a hely a Szent István körút és a Pannónia utca sarkán, de üdvözöljük a kezdeményezést: a Szelet Pizza ugyanis nevéhez méltóan pizzaszeleteket osztogat ki a nagy pesti éjszakában, 200 Ft-os áron. Most gondolhatnánk, hogy olcsó pizzának gyenge a tésztája, de nem, a minőség meglepően jó, a pizzák frissen készülnek, rosszat még nem ettünk, jót viszont már ezerszer. És ami az egészben a legjobb: maga a hely is remekül dizájnolt, jó érzés betérni. Állítólag hálózat lesz belőle. Úgy legyen! Így lesz a fél város kövér...

Retro Büfé

Specalitás: lángos

Az Arany János utcai metrómegálló üzletsorában kell keresni ezt a zseniális non-stop lángosost, ahol bevallottan minden jó minőségű alapanyagokból készül, a tészta tökéletes, a feltét bőséges. Ajánljuk a magyaros lángost tejföllel, sajttal, baconnel és lilahagymával 550 Ft-ért. Jobb, mint bármi az éjszakában sok-sok ital után!

Pars Gyros

Specialitás: gyros

Nem egy extra minőség, de annyira töményen pakolnak a Tompa utcában, hogy normálisan, gusztusosan enni szinte lehetetlenség. Ha jóban vagy a pult mögött mindig jófejkedő Mesterrel (értsd: ha sokszor jársz oda, megismernek), akkor extra ajándékokat kaphatsz, például extra húst, de volt már olyan, hogy ingyen hozzánk vágtak egy görög salátát is.

El Rapido

Specialitás: burrito

Már korábban bővebben szóltunk róla, viszont nem hagyhatjuk ki a részeg kaják közül sem: az El Rapido egy kis csoda a Kazinczy utcában, a Szimpla Kert közvetlen közelében, bulibarát nyitvatartással, és isteni burritókkal, tacokkal és fajitákkal. Olvasd el az étteremről készült kritikánkat!

És ezt olvastad már?
Több mint 2000 évig jég borította, de szeptemberre teljesen jégmentessé válhat egy svájci hágó