Dél-Korea először vesz részt az eseményen, meditatív és performansz-szerű munkákkal.

Október 22-ig tart Magyarország legnagyobb képzőművészeti kiállítása, az Art Market Budapest a Bálnában. Dél-Korea először vesz részt az eseményen, meditatív és performansz-szerű munkákkal.

Az egyik koreai stand kortárs fotográfusokat vonultat fel. A kiállítók részben a 2023 tavaszán a budapesti Koreai Kulturális Központ galériájában Európában elsőként bemutott, a dél-koreai fotográfia elmúlt negyven évére összpontosító tárlat alkotói, valamint Han Heejoon (Hán Hídzsün) szöuli fotográfus, aki a műanyag természetével sajátos ökofilozófiai gondolatkísérletek mentén foglalkozik.

Han Heejoon - Ember és környezet No. 31-37.

Han festményszerű guminyomat-sorozatában eperfa-rostól készült tradicionális koreai handzsi papírt is használ a műanyag, pontosabban a PET-palack körforgásának, természettel való érintettségének érzékeltetésére, miközben Jane Benett és Gilles Deleuze meglátásait gyúrja egybe saját alkotói elképzeléseivel.

Porcelán csiklók és zen buddhista belső tájképek

A másik koreai standon egy tavaly indult magyar-koreai művészeti csereprogram dél-koreai alkotóival ismerkedsz meg.

Az idei vásáron Kim Yoonah, Choi Jaeyoung és Dowon Lee Seungmi hús-vér képzőművészek, valamint Lee Ruji, dél-koreai mesterséges művész munkái láthatók. A képzőművészekkel személyesen is megismerkedhetnek az érdeklődők, míg a kiállításon szereplő fizikai műalkotások által inspirált kiterjesztett valóság, azaz AR-műveket készítő alkotót Park Sujan (Pak Szudzsan) kurátor képviseli a helyszínen.

Dowon Lee Seungmi (Dovan Í Szüngmi) szintén koreai handzsi papírra és selyemre készült pigmentnyomatai a zen buddhizmus „musin”, azaz „tudat nélküliség” lebegő, álomszerű állapotát járják körül.

Choi Jaeyoung (Cshé Dzse-jung) olajfestményei a növények és a kert misztikus világába hívják a nézőt.

Choi Jaeyoung - Éjjeli kert

Kim Yoonah (Kim Jün-áh) Budapesten látható sorozatában az anyag és a társadalmi szerepek változásán keres ironikus módon fogást. Leselejtezett ruhákat gyűjt, amelyeket aztán porcelánba áztat, majd kiéget. A magát inkább humanistaként mintsem feministaként meghatározó művész szerint az eldobott ruhák, rongyok emberi történeteket tartalmaznak, amelyeket az égetéssel egyszerre tüntet el és örökít meg.

Az Art Market szombaton és vasárnap 11-től 19 óráig van nyitva, a számtalan program közt a honlapján keresgélhetsz.

Ez is érdekelhet:

Ha Banksy ráfest egy graffitit, akkor az a ház már nem ugyanaz

A műalkotások növelik az ingatlanok értékét, ez olyan egyértelmű, hogy meglepő, amikor érvelni kell mellette. Olykor mégis kell, és a Building on Art, Hungary kezdeményezés pontosan ezt teszi.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Nagyon dögös ez a Dodge Hellcat, és ott van még mellette Ivett is

Ideje lenne elkezdenünk jógázni. Rositával

További cikkeink a témában