Az első akkumulátorokat Gaston Planté állította elő a 19. század közepén, azóta eltelt bő százötven évben pedig az akkumulátorok teljesítménye, helyigénye, feltöltési paraméterei is egyre optimálisabbá váltak.

Ma már el sem tudunk képzelni egy kisebb elektromos készüléket akku nélkül, de olyat sem, amelyet előszeretettel mozdítunk ki a négy fal közül. Kiváló példák ezekre például az otthoni munkagépek, amelyekre szinte minden háztartásban szükség lehet időközönként.

AEG gyalu

Ennek az akkus gyalunak a szénkefe nélküli motorja percenként akár 14300 fordulatra is képes. A 82 mm hosszú, megfordítható késeket 58 mm-es forgácslyukkal látták el a maximális anyageltávolítás érdekében.

A szabadalmaztatott mélységbeállítási funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy -2 mm-ig visszahúzza a talprészt, így tökéletes és pontos vágást biztosít.

A talpon található reteszelhető támasztó megvédi az anyagot a sérülésektől. A 2 mm-ig beállítható vágási mélységnek köszönhetően minden egyes lépésnél pontosan ellenőrizhető az eltávolított anyag mennyisége. A bal és jobb oldalon található forgácslyuk kényelmes munkavégzést garantál.

AEG munkalámpa

Ez a nagy teljesítményű, akkus fényszóró nagyon jól jön olyan helyzetekben, amikor nincs a közelünkben áramforrás, viszont igényelnénk a nagy fényerőt. A lítium-ion technológiás akkumulátor biztosítja a lámpa erősségét és tartósságát;

kivételesen hosszú üzemidejű akkumulátorának köszönhetően akár 2520 percig, azaz több mint ötven napon át használható egyetlen töltéssel.

A termék esetében nem kell tartani a memóriahatástól vagy az önkisüléstől; ellenben kompakt és modern kialakítású, kezelése egyszerű. A mindig tökéletes mennyiségű fény érdekében fényszabályozó funkcióval és különböző felfüggesztési lehetőségekkel látták el.

AEG sarokcsiszoló

Az akkus sarokcsiszoló kiváló ergonómiája a könnyű és biztonságos munkavégzést segíti. A felső részen elhelyezett indítógomb jobb és bal kézzel történő használat esetén is könnyen elérhető.

A szerszám nélküli tárcsacsere a szabadalmaztatott Fixtec-rendszernek köszönhetően nagyban meggyorsítja a munkafolyamatokat.

Túlterhelés elleni védelemmel, illetve feszültség alatti biztonsági relével látták el, LED-es kontrollal.

Bosch fúvókészülék

Ez az extrém erős légseprű praktikus segítséget nyújt a munkaterületek megtisztításához. Légsebessége az optimális erő kiválasztásához két fokozatban állítható, legfeljebb 75 m/s-os levegősebességre képes. Számos tartozékkal érkezik, amelyek jól jöhetnek a különböző felületekhez és feladatokhoz.

AEG ütvefúró-csavarozó

Fúrócsavarozó és ütvefúró egyben, amely kisméretű, kompakt és erőteljes, továbbá nagyon jól smakkol a kifejezetten nagy nyomatékot igénylő munkákhoz. A cserélhető tokmány 13 mm-es befogási lehetőséggel rendelkezik, a beépített LED-fény pedig segít a munkaterület megvilágításában.

A túlterhelésvédelemmel ellátott PRO lítium-ion akkumulátor pedig a gép és akkumulátor tartósságát is segíti.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BAUHAUS.

Ezek is érdekelhetnek:

Egy 21. századi otthonba szinte már kötelező az okoslámpa

Szerencsére többféle lámpa közül válogathatunk.

A vintázsmintás padlólapok és falicsempék reneszánszukat élik, és ennek bizony jó oka van

A vintage kifejezést akár egy külön életstílusként is értelmezhetjük, amely az öltözködés és a lakberendezés világában is tetten érhető.

És ezt olvastad már?
Ezt a lányt egy biztonságos környéken is hazakísérnénk
További cikkeink a témában