A 18. század közepén Anglia megőrült a ketchupért, csak akkor az még valami egészen más mártást jelentett. De hogy lett a ketchup az, aminek ma ismerjük?

A ketchuppal minimum két érdekes dolog történt az elmúlt századokban. Az egyik, hogy valamiért nálunk kecsöp lett, ami egészen borzasztó kifejezés, a másik, hogy gyakorlatilag paradicsomszósszá vált, pedig egészen máshogy kezdődött a sztorija. A TED videója az utóbbi folyamatot mutatja be.

Ez is érdekelhet:

Nyelv nélküli békákat használtak a terhesség kimutatására a mai tesztek megjelenése előtt

A kórházak és a kutatólaborok évtizedekig jelentős készleteket tartottak a nőstény afrikai karmosbékákból.

Belegondoltál, hogy műtétek régebb óta vannak, mint altatás?

Belegondolni is rossz! Az viszont nagyon érdekes történet, hogyan kereste az emberiség a megfelelő altatószert több mint másfél évezreden át.

Ez a világ legnagyobb virága – de miért van hullaszaga?

Nemcsak büdös, de nagyon érdekes növény is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen borospoharak léteznek, és melyikből mit igyunk? Mutatjuk, hogy miért nem mindegy!

Hajítsd messzire a sablonokat, rendezd be úgy a lakásod, amire mindenki emlékezni fog!

Helly Hansen ismét a legjobbakkal állt össze a maximális teljesítményért

További cikkeink a témában
Mutatunk egy őszi fesztivált, ami az újbort és a libás ételeket ünnepli
Hirdetés