A szép, formatervezett tárgyak mindig is népszerűek voltak, és mostanában a retró stílus reneszánszával a ’60-as ’70-es évek darabjait is újra jobban értékeljük.

A műtárgy.com új műtárgyajánló sorozatában ezeket a csúcs dizájndarabokat mutatjuk be, amelyekre az október 10-i, csütörtöki árverésen licitálni is lehet. Bátorságukkal és lazaságukkal könnyen hívják fel magukra a figyelmet ezek a darabok, amelyek sokszor alig drágábbak, mint az újonnan vett bútorok. Mivel áruk folyamatosan növekszik, akár jó befektetésként is lehet tekinteni rájuk. Ezekkel a tárgyakkal, bútorokkal úgy rendezhetünk be egy fiatalos lakást, hogy egyszerre fog látszódni a tulajdonos könnyedsége és jó ízlése is.

1. Vaszilij szék

A világhírú magyar dizájner, Breuer Marcell 1920-as években készült széke mára egyértelműen világhírű, szinte minden modern bútorra hatást gyakorolt.
Kikiáltási ár: 180 ezer Ft

2. Bang & Olufsen, BeoMaster 1500

A dán Bang & Olufsen cég a XX. század eleje óta készít dizájner elektronikai eszközöket. Ez a darab tökéletesen idézi meg a hetvenes évek hangulatát, csak el kell indítani rajta bármelyik Led Zeppelin-lemezt.
Kikiáltási ár: 90 ezer Ft

3. Luigi Colani: Hokedli

Kevés felkapottabb terület van manapság, mint a hetvenes évek olasz dizájnja, ami úgy lett újra menő, hogy igazából el sem feledtük soha. Ezt a zseniális korszakot hozza vissza Luigi Colani két formatervezett hokedlije is.
Kikiáltási ár: 60 ezer Ft

4. Lámpa

Ki ne szeretne otthonra egy olyan lámpát, amely egyszerre néz ki jól, de azért rendesen világít is? Erre tökéletes megoldás ez a nyolcvanas évekbeli német darab. Csak a külseje vad, az ára viszont szolid.
Kikiáltási ár: 22 ezer Ft

5. JVC Nivico tévé

Ha volt igazi meglepetése a hetvenes éveknek, akkor az a japán formatervezés felfutása lehetett. Ilyen jól kinéző tévét azóta sem terveztek, ráadásul ma is működőképes, és akár még a plafonról is lelógatható!
Kikiáltási ár: 60 ezer Ft

És ezt olvastad már?
Megdőltek a napi melegrekordok szerdán, 39 Celsius-fok fölé emelkedett a hőmérséklet