Nem elitkaja, de népszerű fogás, holott nem is annyira könnyű rendesen elkészíteni.
A hagymásbab
A babszemeket természetesen be kell áztatni, az optimális időtartam hat óra. Egy jó főzelékhez érdemes kis hagymát pirítani alá, majd jöhet a bab. Azt a vizet használjuk a főzéshez, amiben áztattuk, plusz nagyjából öt centiméternyi folyadék lepje el a delikvenseket. Forraljuk fel a vizet, majd tíz percig hagyjuk forrni a lábast! Ezután viszont vegyük vissza alacsony hőmérsékletre, és főzzük másfél-két órán keresztül! Alkalmanként nem árt megvizsgálni a babszemek halmazállapotát. Csak akkor sózzunk, ha már érezzük a bab illatát, semmiképpen se korábban. Ez a főzési idő vége felé fog bekövetkezni.
Ezután még egy fél órát főzhetjük, de csak akkor, ha a bab még kissé kemény. Harminc perc elteltével azonban a bab készen van. ha bableves volt a cél, akkor már korábban belekerülhetnek az egyéb hozzávalók: répa, zöldségek stb. Különösen ajánljuk Bud Spencer és Terence Hill filmjeihez!
Tovább a:
Legfrissebb cikkekhez
A rovat többi cikkéhez
A szerző e heti kedvencéhez: Garantáltan hideg zuhany – A világ legszebb vízesései