Kevesebb autót az utakon – és a temetőben!

A bécsiek mindig is sajátosan viszonyultak a halálhoz, most pedig újabb bizonyítékkal szolgálnak erre: június eleje óta a Memoria nevű temetkezési vállalkozás elektromos teherbiciklit is kínál az utolsó útra, amelynek az elejére rögzítik az urnát.

Ha valaki szeretné, előtte még elbiciklizhet elhunyt szerettével annak kedvenc helyére, vagy tehet vele egy kört a környéken, így a hozzátartozóknak lehetőségük nyílik arra, hogy meghitt, nyugodt körülmények között töltsenek el még egy kis időt szerettükkel.

A türkiz színű járműnek egyelőre nevet keresnek – a cég honlapján keresztül bárki elküldheti a javaslatát –, a győztes név különleges helyre kerül majd a kerékpáron, a nyertes nevében pedig száz eurót adományoznak egy civil szervezetnek, amelyet a győztes választhat ki három javaslat közül.

A természetvédelemnek elkötelezett Memoria korábban bio-, illetve fair trade koporsóival és urnáival hívta fel magára a figyelmet. Hagyományos fakoporsók mellett ugyanis banánlevélből, vad ananászból és bambuszból készült koporsók és urnák is szerepelnek kínálatában. Az alapanyagok mind fenntartható gazdálkodásból származnak, vagy biogazdaságok melléktermékeit hasznosítják.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Bécs Város Külképviseleti Irodája, fotó: Memoria)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.