Étterme, az Osteria Francescana három Michelin-csillagos, rendszeresen bekerül a legelitebb rangsorok élmezőnyébe, de Bottura nem pusztán séf: olyan gondolkodó kreátor, aki jótékonysági akcióival nyomot akar hagyni az étterme falain kívül is. Júniusban a Brain Bar fesztiválon beszél vállalásáról, a hírnévvel járó felelősségről és a szenvedélyről, ami folyton hajtja.

Étterme, az Osteria Francescana három Michelin-csillaggal bír, rendszeresen bekerül a legelitebb rangsorok élmezőnyébe, de Bottura nem pusztán séf: olyan gondolkodó kreátor, aki jótékonysági akcióival nyomot akar hagyni az étterme falain kívül is. Júniusban a Brain Bar fesztiválon beszél vállalásáról, a hírnévvel járó felelősségről és a szenvedélyről, ami folyton hajtja.

Bottura a modenai három Michelin-csillagos étterem, az Osteria Francescana séfje, aki a riói olimpia ideje alatt az olimpiai faluban megmaradt alapanyagokból főzött a hajléktalanoknak. Milánóban a 2015-ös milánói Expón nyitott különleges ingyenkonyhát, a Refettorio Ambrosianót, ahol a város szegényeit és hajléktalanjait látta vendégül olyan ételekkel, amiket az Expón kidobásra ítélt hozzávalókból kreált - erről a Netflix dokumentumfilmet is készített.

Olaszországban sztárnak számít, aki gondol azokra is, akiknek nem telik luxusra. Feleségével, Larával elindította a Food for Soul non-profit szervezetet, ahol megmaradt élelmiszerekből az ő és más híres szakácsok receptjei alapján főzött ételeket osztanak a rászorulóknak, immár Európa több nagyvárosában, így Párizsban és Nápolyban.

A „hagyomány avantgárd művésze”, „Bottura ételei metaforák, amik történetet mesélnek”, „titán”, „géniusz”

- mondják a világ egyik leghíresebb séfjéről, aki dolgozott a legnagyobb presztízsű éttermeiben Alain Ducasse és Ferran Adrià kezei alatt- utóbbiban ismerkedett meg a koppenhágai Noma szintén világhírű séfjével, René Redzepivel, akivel azóta is jóbarátok.

A 2018-as Brain Bar vendégeként nemcsak pályája állomásait villantja fel, ami nagymamája konyhaasztala alatt indult, ahol tésztagyúrás közben a liszt a hajába hullott, hanem azt is, hogyan vált a művészet, a vízió, inspiráció, intuíció és szenvedély mindennapi alapanyagaivá és küzd az ételekkel a társadalmi kirekesztettség, az éhezés és az ételpazarlás ellen.
Az idei Brain Bar rajta kívül is tartogat szenzációkat: itt lesz a hollywoodi szuperprodukciók vizionárius látványtervezője, Nathan Crowley, a világ első humanoid robot állampolgára, Sophia és a tech titánokkal szembeszálló EU biztos, Margrethe Vestager.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Vonzó karácsonyi képekkel hangolunk az ünnepre

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Így ünneplik gyönyörű és világhírű nők a karácsonyt

A Player kérdése: Nálad már beütött a karácsonyi kajakóma?
15% Naná, és nagyon keményen.
40% Igen, de menedzselhető.
45% Szerencsére nem.
Ezekkel a fotókkal sokkal jobban telik a karácsonyi punnyadás – figyelmeztetünk, nehéz lesz abbahagyni
Hirdetés