...mint az Öböl-térségben. Jön a Burj Binghatti, két óriáscég összefogásával.

Gyémánttal kirakott koronát idéző dísz a világ legmagasabb lakóházának tetején. A klasszikus „hol járunk?” kérdésre nem is lehetne könnyebb a válasz: természetesen Dubajban. A jó ízlés nevében készülő felhőkarcolót két óriáscég, a Binghatti (az Egyesült Arab Emírségek egyik nagy ingatlanfejlesztője) és a Jacob & Co luxus ékszer- és óramárka álmodta meg.

A neve is szép lesz: Burj Binghatti Jacob & Co Residences. A meghatározása is: ultraluxus hipertorony.

És ettől a csodától úgy tűnik senki nem ment meg bennünket, miután a Binghatti vezérigazgatója, Muhammad Binghatti és a Jacob & Co elnöke, Jacob Arabo jelenlétében november 15-én ünnepélyesen megkezdték az építkezést. Olyat nem merünk írni, hogy megtörtént az első kapavágás, talán inkább felpörgött a gyémántfúró vagy valami hasonló.

 

A Burj Binghatti több mint száz emelet lesz, 472 méteres magasságával a New York-i Central Park Tower-t pipálja majd le, mint a legmagasabb lakóépület. Fent pazar penthouse lakások készülnek, a Business Bay negyedben készülő épület belső tereit a Jacob & Co tervezi majd.

Lesz luxus spa, edzőterem és infinity pool is, no meg a portán sem egy alulfizetett goromba alak ücsörög majd: szolgálat címszó alatt testőrséget, privát sofőrt és séfet kínálnak majd.

(Forrás: Designboom, fotó: Binghatti)

Ez is érdekelhet:

Ezek a világ legmenőbb coworkingvárosai

Londonban lényegesen több coworking iroda van, mint bárhol máshol a világon, viszont sokkal drágább is. Ingázni pedig a Közel-Keleten a legkönnyebb.

Bolgár és lengyel is van a világ legmenőbb felhőkarcolói közt

Egy oázis Amszterdam üzleti negyedében ez az extravagáns épület, amit a világ legjobb felhőkarcolójának választottak. A győzelem nem meglepetés, de a bolgár 3. hely annál inkább.

És ezt olvastad már?
Ezzel a német lánnyal drága benzinnel is szívesen autózunk