Tragikus hírről számolt be a Kronen Zeitung.

A világhírű, tényleg mindenki által ismert Mozart-golyó megszűnhet, mivel a gyártója, a Salzburg Schokolade a csőd szélére került, fizetésképtelenséget jelentett hétfőn a grödigi székhelyű cég.

Christian Schügerl ügyvezető igazgató levelet írt, melyben arról tett említést, hogy 2020, vagyis a koronavírus-járvány első éve óta tartanak a problémák.

A pandémia miatt ugyanis eltűntek a turisták, tömegével maradtak el rendezvények, esküvők és ezek együttes hiánya csökkentette a forgalmukat, a lezárások miatt hetekig zárva voltak a cukrászdák is.

A kormány támogatása ellenére jelentős veszteséget könyvelhetnek el – írja Schügerl.

Az, hogy a vállalat – amely nem csak a golyókat gyártja – hogyan működik tovább a jövőben, még nem egyértelmű, de a salzburgi üzem leállása 140 munkást érint, írja a Kronen Zeitung. A Die Presse pedig arról is írt, hogy a novemberi béreket és fizetéseket, valamint a karácsonyi jutalmat már nem lehet átutalni a dolgozóknak.

A Salzburg Schokolade vállalatot 1897-ben alapították „Rajsigl-Süßwarenfabrik” néven, Salzburgban, majd 1956-ban Grödigbe költözött.

Bár a hír mindenképp szomorú, de hozzá kell tenni, hogy a leghíresebb Mozart-golyó gyártójáról van szó, nem pedig az original golyóról, amelyet Salzburg belvárosában a Café-Konditorei Fürstben készítenek. Erről itt írtunk bővebben:

(Fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Barátaik és ellenségeik hangját is felismerik a vízilovak