Sarkvidéki hideg és csontig hatoló fagy tombol egy ideje az Amerikai Egyesült Államok középnyugati és keleti parti vidékein. Az amerikai sajtóban „hidegbombának” és „bombaciklonnak” nevezték el azt a száz esztendeje nem tapasztalt hideghullámot, amelyhez helyenként hurrikán erősségű, 100-120 kilométer per órás sebességű szelek társulnak, és amely eddig már tizenegy kioltott emberi életért felelős.

A Niagara-vízesés már napokkal ezelőtt befagyott, erről mutattunk is néhány fotót, de fagypont alatt van a hőmérséklet még a hagyományosan enyhébb éghajlatú Georgiában és Alabamában is. Montanában a minap mínusz 50 Celsius-fokot mértek, Minnesotában mínusz 38 fokot, a középnyugati agrárállamban, Nebraskában pedig mínusz 26-ot, de veszélyesen alacsony a hőmérséklet szinte mindenütt az országban, a kanadai határtól egészen Texasig.

Csak megjegyzésképp: pár hónapja több mint 6 millió embert kellett evakuálni Floridából az Irma hurrikán miatt, szóval bármennyire szép is, ott sem olyan könnyű az élet. De nemcsak az Egyesült Államokban, hanem Kanadában is – mint például Torontóban – egyre megdőlnek a hidegrekordok, a fővárosban, Ottawában pedig az újévi koncertet is elhalasztották. Lássuk akkor képekben, hogyan élik meg a hidegbombát Észak-Amerika északi felében:

Amikor olyan hideg van, hogy a kutyát is kabátban viszik ki ugatni:

A Niagara-vízesés:

Teljesen natúr télapószakáll:

New York:

Kanadában érdemes gyorsan, lehetőleg bent megenni az ételt:

St. Joseph, Michigan:

Vissza a jövőbe jégkorszakba:

Így néz ki az egyik szökőkút a georgiai Forsyth Parkban:

Amikor 160 centi hó hull le 2 nap alatt, és még közben csonttá is fagy:

A pennsylvaniai Erie-ben 135 centi hó esett 30 órán belül:

Ezt a hideget már a parkolófestés sem bírja:

Kanadában is hozzászoktak már az emberek a hideghez, de annyira azért nem, hogy az ablak is belereccsenjen:

A Minnehaha-vízesés Minnesotában:

És ismét New York:

(via)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon