A Borbarátság Kör egy teljesen egyedi hazai kezdeményezés, amely új megvilágításba helyezi a villányi borélményt – avagy fedezzük fel újra a magyar Provence-ot!

Minden palack bort azért teremtettek, hogy több ember ossza meg egymás között. A bort szerető emberek ritkán magányosak” – jelentette ki Clifton Fadiman, amerikai író. Az idézett gondolat is rávilágít, hogy a bor igazi csapatjáték, összművészet, ez pedig tökéletesen rímel a Jammertal Borászati Élményközpont által életre hívott Borbarátság Körre és az imént említett játékra is.

Villány új szemszögből

A központ működtetőinek nem titkolt célja, hogy a szokványos villányi borélményt más megvilágításba helyezzék, ennek egyik fejezete az említett Borbarátság Kör, melynek lényege, hogy tetszőleges méretű csoportok (két főtől a 1023.-onig) az élményközpont tudományos igényességel megalkotott bortrezoraiban – megfelelő hőmérséklet, páratartalom, fényviszonyok, stb. között – tárolhatják, érlelhetik boraikat, és természetesen élvezhetik, amint megérkeznek Villányba.
Legutóbb már beszámoltunk róla, hogy nekünk bejött a Villány kapujában található komplexum, mivel itt nem pusztán a borról, hanem sokkal inkább arról szól a történet, hogy az ember jól érezze magát a társaságával. Lássuk be, bort eddig is másokkal egyetemben, társaságban fogyasztott a Villányba látogatók 99.9 %-a, a Jammertal kezdeményezésében pedig az a pozitívum, hogy extrákkal jutalmazza meg azokat, akik az átlagosnál szeretnének többet kapni Villányból.

Az egészen egyedi koncepció mentén létrehozott élményközpont részei – sommelier szoba, klubszoba, lovagterem, stb. – Borbarátság Kör tagként kötetlenül élvezhetők, mindehhez csupán annyi kell, hogy egy nappal korábban jelezzük érkezésünket, ezen kívül pedig a tagok kedvezményesen vásárolhatják meg az itt fellelhető borokat és a konyhából kikerülő ételeket. Az éves bérleti díj egy nagyobb társaság tagjai között szétdobva egyáltalán nem számít csillagászati összegnek, és az sem jelenthet gondot, ha nem tudunk havonta lemenni szakszerűen tárolt borainkért, ugyanis egy futár kérésre a megadott helyre szállítja a nedűket. Akik szeretik a jó borokat, az idilli környezetben, jó társaságban eltöltött estéket, és szeretik biztonságban, tökéletes körülmények között tudni kedvenc boraikat, azoknak érdemes lesz kihasználniuk ezt az itthon még viszonylag egyedinek számító lehetőséget.

Borok megnyugtató biztonságban

Borokra többféle veszély is leselkedik, ha az ember rosszul tárolja őket, és az út vége minden esetben az, hogy a bor így vagy úgy, de tönkremegy, és ennél aligha létezik fájdalmasabb dolog egy borbarát számára. A helyes tárolásért otthoni körülmények között is tehetünk, de ha egy picit komolyabban vesszük a témát, akkor a legprofibb eljárás az, ha egy ellenőrzött klímájú borospincében helyezzük el féltett kincseinket.
A borbankoknak is nevezett intézmények szinte a világ minden pontján bevett és jól működő vállalkozásoknak számítanak. Ahol jelentős mennyiségű borszerető ember koncentrálódik, ott biztosan több bérelhető borpince is akad a környéken. Manhattanben például közel féltucatnyi ilyen vállalkozás is működik, ezek egyike a The Wine Cellarage, amely nem mellékesen a Christie’s aukciós ház borait is tárolja. A borospincét egyébként a legnagyobb amerikai bank egykori papírpénzeket tároló, meglehetősen gigantikus méretű termében rendezték be. Szerencsére nem kell messzire menni, hogy hazai borbarátok biztonságban tudhassák kedvenceiket, hiszen elég, ha Jammertal felé veszik az irányt!

Játékra fel! Legyen a tiéd egy darab Jammertalból!

A Borbarátság játék keretében most egy 100 palackkal feltöltött bortrezort lehet nyerni egy évre, amihez csak a Facebook oldalukon található alkalmazást kell végigpörgetni. Vigyázat! A Jammertalnál bor van, és nem félnek használni!

A Villány kapujában álló Jammertal Borászati Élményközpontról itt olvashatsz többet!

És ezt olvastad már?
Bűn Vyolet testére árnyékot vetni