Ez nem vicc, egy spanyol kutatás ezt állítja.

A Granadai Egyetem pszichológiai karának kutatásából kiderült, hogy ha fél órával mozgás előtt koffeines italt fogyasztunk, akkor annak erős zsírégető hatása lehet.

Emellett kimutatták azt is, hogy a délután végzett testmozgás esetében a koffein hatása erőteljesebb, mint a délelőtti mozgásnál.

A koffeint rengetegen használják táplálékkiegészítőként, de a jótékony hatásának tudományos hátterét pontosan még nem tárták fel.

A zsírégetés növelésére általánosan a reggel éhgyomorra történő edzést javasolják, ugyanakkor ennek nincsen tudományos alapja, hiszen nem tudni, hogy ennek oka a reggeli edzés maga vagy pedig az, hogy hosszú idő telt el táplálkozás nélkül

fogalmazott Francisco José Amaro-Gahete, a tanulmány vezető szerzője.

A kutatásban 15 férfi vett részt, akiknek az átlagéletkora 32 év volt. Hetente négy edzést végeztek, előtte 3 milligramm per kilogramm koffeint vagy placebót fogyasztottak reggel 8 vagy délután 5 órakor, az edzés előtt.

A vizsgálat eredménye szerint az aerobikedzés végzése előtt 30 perccel bevitt koffein a napszaktól függetlenül növelte a zsír oxidációjának maximumát

 mondta Amaro-Gahete.

A zsíroxidáció mértékének változását is megerősítette a kutatás: a délutáni értékek magasabbak voltak, mint a reggeliek ugyanannyi idejű koplalást követően. Az eredmények szerint ugyanakkor a reggel, kávét követően végzett edzés hasonló mértékű zsírégetést idéz elő, mint az azonos délutáni testmozgás koffein nélkül.

Az eredményekből világosan kiderült, hogy a legoptimálisabb, ha a délutáni testedzés előtt visszük be az extra koffeint.

MTI; kiemelt kép: Getty Images

Ha már kávé és testedzés:

Így hat az erekciódra a reggeli kávé

A kevesebb néha több, vagy keményebb.

Ilyen egyszerűen fokozhatod a zsírégetést edzés közben

És még a teljesítményed is megdobod vele.

Talán még ez ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában