Már majdnem mindent tudsz a helyes táplálkozásról, viszont kapsz még egy kis segítséget, hogy a tökéletes étrended még tökéletesebb legyen, ugyanis kikotyogták a tökéletesnél is tökéletesebb étrend titkát.

Stacy Sims az a táplálkozási szakértő és fiziológus, aki meghatározta, hogy milyen ételeket lenne igencsak érdemes beépítenie minden embernek a saját étrendjébe, hogy szinte teljes körűen kielégítse szervezetének igényeit.

Ő négy kategóriába sorolta be ezeket az ételeket:

  • Energiát biztosító

A mazsola felpörget, a zabpehely pedig hosszantartó energiával látja el a szervezetedet. És ha még sportolsz is, akkor a banán is nagyon ajánlott, hatása ugyanis gyakorlatilag pont olyan, mint az izotóniás sportitaloké.

  • Izmot építő/karbantartó

Fehérjében gazdag ételekben gondolkodj, a lazac és a tonhal még a csirkemell filénél is több proteint tartalmaz, az izmaid gyorsabb regenerálódása érdekében pedig tojást kellene fogyasztanod.

  • Anyagcserét fokozó

A grépfruitban található gyümölcssav serkenti az emésztőnedvek termelődését, a brokkoli pedig kálciumban bővelkedik, ezek pedig jótékonyan hatnak az anyagcserére.

  • Fájdalmat csillapító

A gyömbér az izomfájdalmat, a kurkuma pedig az ízületi fájdalmakat csökkenti majdnem olyan hatékonyan, mint a gyógyszerek. A meggyel pedig felgyorsíthatod a szervezeted regenerálódását.

És ezt olvastad már?
9 ok, ami miatt az Oakley a világ egyik legjobb és legnépszerűbb szemüvegmárkája lett
Egyetlen stílusos teraszról sem hiányozhat ez a kiegészítő