Akiknél robbant a bank, becsapódott a pénzmeteor vagy meghalt az amerikai nagybácsi, most lecsaphatnak erre a hamisítatlan francia borászatra, ami a múltját tekintve nem lehet rossz befektetés - úgy 1000 éve nem volt a piacon.

A Loire-völgyben található Chateau Goulaine maga a történelem, és egyike a legöregebb, még működő pincészeteknek. Ráadásul 1000 éve egyetlen család tulajdonában áll. A birtokon álló kastély maga ennél kicsit idősebb, 1480 és 1520 között épült, de az épület alatt még minden az eredeti pincerendszer áll. Az óriási birtok Nantes-tól 10 percre található, a tengerpart is mindössze egy óra autóval.

Olyan uralkodók fordultak meg itt, mint IV. Henrik, vagy XIV. Lajos, és a bejáratnál található toronyban, a Archives Tower-ben a család levéltára még több történelmi emlékez őriz. A kastélyt vizesárok veszi körül és egy hosszan benyúló, fákkal övezett út vezet a kastélyig.

 

A barokk stílusú épület nappalijában manapság esküvőket és elit rendezvényeket tartanak, hozzá 3 másik szoba kapcsolódik. Az első emelet 360 négyzetméterén 5 szoba található, a több mint 1000 éves pincében pedig gyakran tartanak borkóstolókat vagy koktél partykat.

A chateau mellett két melléképület is gazdagítja a birtokot: egy múzeum és egy madárház, ahol a hőmérséklet mindig 26-30 fok közötti és a 150 négyzetméteres épületrész tele van lepkékkel, trópusi növényekkel, és különleges madárfajokkal.

Mindezt nagyjából 16 hektáron.

Hogy mennyiért lehet most hozzájutni? Úgy 7 és 10 millió között, euróban számolva, de a Le Nail ingatlanirodában biztos tudnak pontosabbat is mondani, ha felcsillant a szemed.

 

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

További cikkeink a témában
Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre
Hirdetés