Vagány, önfenntartó, karrierista nő. Az életének minden részét kontroll alatt tartja a kalóriáktól kezdve a pénztárcájáig, nem lesz Xné, hanem marad önmaga: a huszonegyedik századi modern nő portréja. Hűha, gondolnád, ez a csaj biztos domináns az ágyban. Nem. Nagyon nem. Azt is elmondjuk, miért.

Mert nem akar szex közben gondolkozni, csak érezni

Természetesen ezek a megállapítások nem vonatkoznak mindenkire, de nagyon sok nő valóban így érez. Napközben egy dolgozó nő leginkább a logikájával, kreativitásával és az eszével éri el a sikereit. Folyamatosan a kezében tartja a gyeplőt: egész nap hiperdurván koncentrál a feladataira és hatalmas szellemi energiát fektet a munkájába. Pontosan ezért, mikor vége a napnak, a felelősség gyeplőjét kiengedni a kezéből csodálatos felüdülés.

Mert ilyenkor azt szeretnék a nők, hogy ne az eszüket, hanem a testüket használják; hogy az érzékek felszabadulásával megszűnjön a gondolkodás, a szellemi felelősség és a döntéshozatali kényszer. Ez elképesztő szabadságot jelent: nem kell dönteni, irányítani, hanem csak hagyni, hogy valaki más a testét irányítsa – és mellette baromi izgató is, hogy csakis a testét, a nemiségét és a nyers szexuális éhségét engedheti szabadjára az aktus során.

Mert szexuálisan szabad és a szociális komfortzónán kívül gondolkozik

A modern nő modernsége nem csak abból áll, hogy nem a lábosban rotyogó ebédet kavargatja a férjurának, majd varrogat kicsit (modern fordításban: facebookozik), viszont dolgozik, önálló jövedelemmel és egzisztenciával rendelkezik. Hanem abból, hogy szabadon rendelkezik az életének minden szegmense fölött, beleértve a saját szexualitását is.

A döntési jog totális szabadsága pedig magában foglalja azt, hogy kipróbálja a társadalom által gyakran extrémnek, veszélyesnek vagy egyáltalán nem helyénvalónak tartott szexjátékokat. És be meri vallani magának, hogy annak ellenére, hogy a hétköznapjaiban szereti a kezében tartani a dolgokat, az ágyban szereti, imádja, és felpörgeti, ha uralkodnak rajta, megalázzák és olykor egy darab húsként bánnak vele. Mert a társadalmi egyenrangúság nagyon nem egyenlő a nyersen előtörő szexuális szerepekkel; csak egy magabiztos nő tud úgy dönteni teljes magabiztossággal, hogy szereti, ha ő van alul.

Mert totálisan bízik a partnerében

A domináns-szubmisszív szerepek és játékok nem működnek a két fél teljes és kölcsönös bizalma nélkül. Mivel ezek a játékok mind a testet, a szellemet és a lelket is hatalmas és veszélyes nyomás alá tudják helyezni. A szubmisszív beállítottság egy, az életben domináns nőben elég paradox jellegű: egyszerre szereti és igényli is, hogy keményen bánjanak vele az ágyban, miközben belül mégis meccsel magában, hogy mennyi mindent enged meg az adott férfinak.

De ez a meccs csak a fejében történik és amúgy sokszorosan hozzátesz a felajzottságához: a saját teste fölötti kontrollról való teljes lemondás (például mozdulatlanra kikötik, parancsokat és utasításokat teljesít, engedi, hogy megalázó dolgokat tegyenek vele, azaz: használatba adja a testét a férfinak) iszonyatosan erotikus. De ezek a kemény játékok nem működnek bizalom nélkül: nem adná oda egy nő mindenkinek így a testét és nem is tudna ennyire elmerülni a nyers, vadállatias ösztönöket felszabadító szexualitásban; ehhez totális bizalom kell a két partner között.

Mert nem érzi, hogy a vágyai szégyenletesek lennének

Nagyon sokan nem merik bevallani maguknak ezeket a fantáziákat és egy életet leélnek úgy, hogy az egyenrangú szex komfortzónáján belül unottan dobolnak valami langyos kamatyolás közben az ágy szélén és azt várják, mikor lesz már vége. Egy magabiztos nő előbb beismeri magának, hogy az ágyban szubmisszív, mint egy, az életében döntésképtelen, szolgalelkű és törékeny akaratú nő. Akikről mellesleg mindenki sokkal előbb gondolná, hogy 'na itt ez az esetlen kiscsaj, biztos azt akarja, hogy egy férfi jól a falhozbassza' – és pont, hogy nem. Ezek a nők inkább védelmet, gyengédséget és melegséget keresnek a szexben – míg az életben domináns nők akarják, hogy kiszolgáltatottak lehessenek az ágyban, önként vállalják a 'szolgaságot' és azt, hogy feltöröljék velük egy kemény szex közben a padlót.

És ha ezek után azt gondolod, hogy minden pornófilm igaz,

akkor nagyon tévedsz. Tényleg rengeteg nő akarja, hogy egy férfi játékszere lehessen az ágyban; de ennek a feladásnak a hálája az, hogy döbbenetes, földrengésszerű orgazmusokat él át. Míg a normál pornóban a női orgazmus kábé kereshetetlen kategória, addig amúgy a szado-mazo, BDSM pornóban a nők túlnyomó része elélvez. A test (és az elme) agresszív, lágy, megalázó, fájdalmas, kéjes stimulálásai minden érzéket felpörgetnek, a domináns szerepe pedig az, hogy áldozatának kihasználása és gyötrése mellett juttassa fel a legmagasabb csúcsokig.

Tehát a válasz a címben feltett kérdésre: azért akarják az életben domináns nők, hogy szex közben felmossák velük a padlót, mert a dolog abszurd módján ezek a nők ugyanannyira kontroll alatt tartják a szexuális életüket is, mint a dolgos hétköznapokat. Tudatos döntésük a kontrollvesztés, a testük játékszerként való átadása: számukra a szex nem egy átlagos és kellemes aktus, hanem ugyanúgy a határaik feszegetése és a személyiségük másik, elemien szubmisszív felének teljes kibontakoztatása. Úgyhogy ha legközelebb egy magabiztos, karrierista nőhöz közeledsz, ne gondold, hogy ő szeret feltétlenül felül lenni az ágyban.

És ezt olvastad már?
Josefine miatt már nem az ABBA-lányok jutnak eszünkbe a svéd nőkről