Ezt a telet ilyen elszabadult energiaárak mellett vajmi kevesen várják. Szerencsére van még néhány hónapunk arra, hogy mentsük a menthetőt, és minél energia- és környezetbarátabb módszerekkel vágjunk neki a hideg hónapoknak.

Egyrészt ugye nagyon sok pénzt tudunk megspórolni azzal, ha az otthonunkat megfelelően leszigeteljük, de remek megoldás a problémák kiküszöbölésére a fűtés korszerűsítése, ezen belül pedig az energia- és költséghatékony padlófűtés lehelyeztetése.

Nagyon sok pénzt tudunk megspórolni azzal, ha az otthonunkat megfelelően leszigeteljük

A jó szigetelés komfortot nyújt, pénztárcát kímél és energiát spórol földanyának is.

Aztán ott vannak a bojlerek, amelyeket szintén érdemes naprakészen tartani.

Ezen a téren a harci arzenálunk ráncba szedése akár már most indokolt lehet, hiszen meleg vízre nyár végén, ősszel is szükségünk van, az pedig most bőven nem mindegy, hogy hónap végén mennyi áramot fizetünk.

A BAUHAUS kínálatában egész seregnyi bojlert és vízmelegítőt találunk, jelentős része környezet- és energiabarát megoldásokat kíván kellemes, dizájnos köntösben, így már csak az a dolgunk, hogy megtaláljuk az igazit.

Ariston Velis WIFI bojler

Esztétikus, energiatakarékos, mellette pedig a teljesítményével sincs gond. Keskeny kialakítás és halk működés jellemzi ezt a bojlert, amely vízszintesen és függőlegesen is telepíthető. Egy ingyenesen letölthető applikáció segítségével

távolról is vezérelhető a vízmelegítő, könnyedén ellenőrizhető, hogy elegendő melegvíz-mennyiség van-e a tárolóban, valamint meghibásodás esetén értesítést küld az okoskészülékre.

A Velis Evo ellenőrzi az energiafogyasztást, az ECO/EVO funkciók révén megjegyzi a felhasználó szokásait, így optimalizálható a vízfelhasználás, és nem kevés energia takarítható meg. Fontos kiemelni, hogy túlmelegedés, fagyás, vízhiány és áramkimaradás esetén a bojler épségéről az ABS biztonsági rendszer gondoskodik.

Belső szerkezete lehetővé teszi a meleg és hideg víz jobb keverését, amellyel optimális teljesítmény érhető el.

A két, egymástól termikusan független tartállyal rendelkező belső szerkezet biztosítja a tartályok egyenkénti vezérlését legfeljebb 1500 W áramfelvétel mellett. A kéttartályos belső szerkezetnek köszönhető a fűtési ciklusok rugalmassága, a várakozási idő csökkenése, továbbá a lapos, kompakt méret.

Végszóként még annyit, hogy a termikus fertőtlenítés működésbe lép minden bekapcsolás után, ezzel megakadályozza a legionella baktériumok elszaporodását.

Admiral EU2

Ez a 80 literes bojler gazdaságosabb kiszerelésben hozza azt, amire szükségünk lehet: 1200 wattos teljesítményre képes, akár 75 Celsius-fokig is képes felmelegíteni a vizet, emellett több vízvételi hely ellátására is alkalmas. A vastag, CFC- és HCFC-mentes, ökológiai habból készült szigetelésrétegnek köszönhetően takarékosan üzemeltethető.

A szigetelőhab vastagsága és sűrűsége minimalizálja a hőveszteséget, ezáltal optimalizálja a berendezés energiafogyasztását. Könnyű súlya és kompakt méretének köszönhetően könnyen beüzemeltethető, illetve karbantartható.

ARISTON An Lux Eco

Az Ariston Velis elektromos forróvíztároló fűtőszálai rézből vannak, ami biztosítja a korrózióvédelmet, továbbá növeli a felmelegített víz tisztaságát.

Tárolóját különleges titániumbevonattal látták el, amely növeli az élettartamot és a korrózióvédelmet. A megerősített külső kialakítás csökkenti a szivárgások esélyét és a szükséges karbantartások számát.

Képes hosszú ideig melegen tartani a felfűtött vizet a nagy tömörségű és vastag poliuretán szigetelésnek köszönhetően – ez a réteg határt szab a hőveszteségnek, valamint optimalizálja a vízmelegítő teljesítményét. Az AN vízmelegítők merülő termosztáttal rendelkeznek, így biztosítják a víz hőmérsékletének pontos beállítását.

Dizájn terén sincs oka szégyenkeznie ennek a forróvíztárolónak: stílusos elegancia jellemzi, köszönhetően az olasz tervezők odaadó munkájának.

Dafi átfolyós vízmelegítő

Érdemes még megemlítenünk az átfolyós vízmelegítőket. A Dafi átfolyós rendszerű vízmelegítő apró, kompakt mérete ellenére remek teljesítménnyel bír. Akár 55 fokos vizet is képes nekünk elővarázsolni, méghozzá 1,9 litert percenként. Ha megelégszünk 40 Celsius-fokossal is, akkor máris 2,9 liter meleg vizet kapunk percenként.

A kis méretnek köszönhetően szinte bárhová felszerelhető, és nem érzékenyek a felszerelés irányára.

Az alkalmazott alkatrészek jelentős része újrahasznosítható műanyagból készül, ezért mindegyikük környezetbarát, és ellenáll a korróziónak. Fontos még kiemelni, hogy a víz a felhasználás helyén melegszik fel, így nincs hőveszteség a szállítóelemeknél, villamosenergia-fogyasztásról pedig csak a meleg víz használata közben beszélhetünk.

A cikk elkészítésében együttműködő partnerünk volt a BAUHAUS.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Mozgó konyha és Buddha látványtér az év legmenőbb enteriőrjei közt