Első ránézésre irigylésre méltó életet élnek a sportolók, ám ha komolyabban is megkapargatjuk a felszínt, akkor azért hamar kiderül, hogy mennyi dolgot kell beáldozniuk a sikerért.

Azt persze már első körben le kell szögeznünk, hogy most nem elsősorban a megélhetési magyar labdarúgókról van szó, hanem azokról az elszánt sportolókról, akik hajlandóak szinte bármit félretenni annak érdekében, hogy sikeresek legyenek a saját sportágukban.

A kemény edzések, a megterhelő versenyek és a szigorú diéta csak a jéghegy csúcsa, az igazán megszállottak a szabadidejükről, az alvásról, az alkoholról, a bulikról, a szexről és a kapcsolatokról is képesek lemondani. Legalábbis ez derült ki az Oakley által közzétett adatokból. Soroljuk a részleteket.

1. Alvás

Az adatok szerint a profi sportolók közel kétharmada reggel 6 előtt már ébren van, hogy legyen elég ideje edzeni, míg 27 százalékuk már 4 óra előtt kipattan az ágyból. A futók és a triatlonisták kelnek legnagyobb arányban ilyen korán, közülük 72 százalék már régen rója a köröket, amikor te kikászálódsz az ágyikóból.

2. Buli

Az igazán elkötelezettek az év 365 napján kitartanak a sportjuk mellett. A megkérdezett sportolóknak több mint a fele a saját születésnapján is edzett, míg 40 százalékuk a legnagyobb ünnepek (például Karácsony) napján is gyakorolt valamennyit. A legmegdöbbentőbb adat viszont az lehet, hogy 15 százalék még az esküvője napján is képes volt időt szánni a sportágára.

3. Vakáció

A profik számára a nyaralás tulajdonképpen annyit jelent, hogy egy egzotikusabb helyen edzhetnek tovább. A megkérdezettek 91 százaléka űzte a sportját nyaralás alatt, sokan az idejük egynegyed részét is képesek ennek szentelni.

4. Szex

Ha a nyaralás feladása nem lenne elég, úgy tűnik, hogy a szexről is le kell mondanod, ha fel akarsz érni a csúcsra. Legalábbis részben. A profik egyharmada nyilatkozott úgy, hogy áldozott már fel romantikus kapcsolatot a sportért, míg minden ötödik sportoló hajlandó lenne egy hónapig lemondani a szexuális örömökről a sportágáért.

5. Pénz

A legnagyobb sztároknak nyilván bejött az élet, ők tele vannak pénzzel, ám rengeteg olyan sportoló is akad, aki képes volt lemondani az anyagi biztonságról a sport érdekében. A felmérés szerint ez az arány 29 százalék, ám az igazán megszállottak a mindennapi életük minden kényelméről hajlandóak lennének lemondani azért, hogy a sport továbbra is elsődleges fontosságú maradhasson az életükben.

(via)

És ezt olvastad már?
Barátaik és ellenségeik hangját is felismerik a vízilovak