A dunaújvárosi Szalki-szigeten rendezik a Future Perfect fesztivált július első három napjában. Ez egyben az első Építészfesztivál is, ami mindenki számára nyitott, és ahol a szakmai események mellett kulturális és zenei programokat is tartanak.

Future Perfect témával fut az először megrendezett Építészfesztivál, azaz a középpontban a jövőről való gondolkodás, az aktuális és az előttünk álló válságokra adható építészeti és elméleti válaszok keresése áll. A tematika két hívószó, a reflektív és a spekulatív szavak köré szerveződik, amelyek a jövőről való gondolkodás két fajtáját határozzák meg: előbbi a jelen körülményeire vagy a múlt emlékeire reflektáló, utóbbi a jövőbe tekintő, kísérletező hozzáállást jelenti. Az alkotótábor workshopjai, és a fesztivál során megrendezett programok ezen tematikához kapcsolódnak.

A tábor ötvözi az építészhallgatók körében népszerű építőtáborok és a kulturális fesztiválok hangulatát: egy intenzív műhelymunkára épülő alkotótáborra, illetve a workshopok eredményeit és a téma tágabb bemutatását szolgáló fesztiválra osztható.

Hét közben a táborra jelentkezett résztvevők építő, elméleti és performatív workshopokon vehetnek részt, a munkát előadások, koncertek és filmvetítések egészítik ki. A workshop brigádvezetői között neves építészirodák szerepelnek, mint az Architecture Uncomfortable Workshop, 2021-ben a 17. Velencei Építészeti Biennále Lengyel Pavilonjában kiállító GUBAHÁMORI, a MOME Építészeti Intézet hallgatóiból verbuválódott MÓKEMBÉ, valamint a pécsi P8 Műhely és a budapesti Qvarta. Emellett több egyetemi csapat (BME Lakóépülettervezési Tanszék, BME Urbanisztikai Tanszék) és szervezet (KÉK – Kortárs Építészeti Központ, Építész Szakkollégium) is workshoppal jelentkezik.

Az alkotótáborba június 19. éjfélig lehet jelentkezni.

Az alkotótábort követi a mindenki számára nyitott hétvégi fesztivál, ahol a workshopok bemutatják munkájuk eredményét, emellett a látogatók bekapcsolódhatnak az előadásokba, beszélgetésekbe, városi sétákba és koncertekbe.

A szakmai programokon olyan elismert előadók és kerekasztal résztvevők osztják meg gondolataikat, mint Erő Zoltán, Budapest főépítésze, a Fuzzy Earth kollektíva, Kovács Dániel, a Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ munkatársa, a 17. Velencei Építészeti Biennále Magyar Pavilonjának kurátora, vagy Alföldi György, a BME Építészmérnöki Kar dékánja.

A városi sétákat Hartmann Gergely, a Retropolisz és Modern Győr szerzője, Pleskovics Viola, az Építészfórum munkatársa, Gurdon Balázs, a Paragram építésze, valamint Szabó Imre, Dunaújváros főépítésze vezetik.

A szakmai programok mellett esténként koncerteket rendeznek, fellép a JÜ, a Kinetic Erotic, ¡Nosnach, Esteban de la Torre (EJTECH), Mátrai Péter, Mákó Rozi, Dj Lohuma, Pándi Balázs és Gördön. Válaszhatsz háromnapos bérletet, napijegyet vagy esti koncertjegyet.

Future Perfect – Alkotótábor és fesztivál
Dunaújváros, Szalki-sziget, július 1. – július 3.

Honlap  /  Facebook  /  Instagram  /   Jegyvásárlás  /  Fesztivál Facebook-esemény

Főszervezők: Építész Szakkollégium, Építészfórum
Szervező partnerek: DANUrB, EASA Hungary
Támogatók: Dunaújváros Önkormányzata, Austrotherm, Market, Velux, Hörmann, FDB, NKA

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

150 000 táncoló robotfűnyíró: a technológia a fejlesztés mögött

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés