A Varsó Torony építésénél 150-en használtak egy szoftvert, ami gyorsabbá és olcsóbbá tette az építkezést.

A Varsó Torony az Európai Unió legmagasabb épülete, ami illeszkedik a város új, felhőkarcolós negyedéhez, no meg a törekvéshez, hogy Varsóból a nemzetközi üzleti élet egyik központja legyen. A Varsó Torony 310 méter magas, 53 emeletes, a hasznos területe 70 ezer négyzetméter. Az az irodák mellett egy-egy kávézó és panoráma kilátó is helyet kapott, így nemcsak az ott dolgozóknak, hanem a látogatóknak is egyedülálló élményt kínál a pazar kilátással. Az épületről mi is több körben írtunk, például itt, sok fényképpel:

Ilyen belülről Európa legmagasabb épülete, a Varsó Torony

Kilátóterasz 230 méteren, világháború előtti burkolatok, hotel, éttermek, boltok, kétszintes edzőterem – ilyen Európa új legmagasabb épülete, a Varsó Torony.

Az viszont kimaradt eddig, hogy milyen technológiával épült a torony Európa egyik nagy ingatlanfejlesztője, a HB Reavis irányításával, a Foster+Partners építésziroda tervei alapján. A kivitelezésnél kulcsszerepet kapott a Magyarországon is elérhető PlanRadar szoftver.

Mindvégig a fenntarthatóságra és a felhasználók kényelmére helyezték a hangsúlyt, amit az épület BREEAM és WELL tanúsítványai is bizonyítanak. A felhőkarcoló belesimul a város szövetébe, a közlekedés kiváló, a központi pályaudvar közelsége miatt vasúton is jól megközelíthető.

A szoftver tette lehetővé a tevékenységek hatékony koordinálását, az építkezés haladásának folyamatos nyomon követését, ellenőrzését. A fejlett funkcióinak köszönhetően a tervezők, mérnökök és az építőbrigádok helyszínen dolgozó tagjai – összesen mintegy 150 szakember – könnyen hozzáférhettek az információkhoz, tervekhez, jelentésekhez és dokumentumokhoz, felgyorsítva a döntéshozatalt és hatékonyabbá téve a munkát. A szoftver a hibák gyors azonosítását is lehetővé tette. Ezzel a háttérrel valós időben oldottak meg problémákat, minimálisra csökkent az állásidő, vagyis gyorsabb lett az építkezés.

A PlanRadar egy folyamatmenedzsment platform, ami az építési és ingatlanprojektek dokumentációját, feladatmenedzsmentjét és kommunikációját támogatja. A platformot világszerte 75 piacon használják, jelenleg 20 nyelven érhető el, és minden IOS, Windows és Android eszközön használható, webes felületen, okostelefonon vagy táblagépen.

(Forrás, fotó: PlanRadar)

Ez is érdekelhet:

A dán világítótorony, amit odébb toltak, mert közel volt a tengerhez

Százhúsz évvel az építése után át kellett helyezni.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Már most felkészülnénk a júniusi választásokra ezzel a spanyol lánnyal

További cikkeink a témában