Nem tudod, mivel lepd meg kollégáidat, partnereidet vagy akár barátodat, barátnődet, ami emlékezetes, élménydús, és kreatívabb a vásárlási utalványnál? Segítünk.

Éleslövészet

Hol? Mennyi?

Idő: 1 óra
Ár: 10–40 ezer Ft
Helyszín: Erva Sportlövő Club
További infó itt.

A legtöbbünkben ott motoszkál a vágy, hogy egyszer T.J. Hooker bőrébe bújjunk, vagy épp John McClane-ként halomra lőjük az ellent. Vagy valamit. Bármit. Jó hír, hogy megteheted, mégpedig anélkül, hogy bárkiben is kárt okozz és a sitten köss ki.

Egyszerűen ki kell ballagni egy lőtérre, és szervezett keretek közt, szakember felügyelete mellett kipróbálni egy Smith&Wessont. És persze nyilván egy klasszikus Magnumot is elő kell rántani. Meg egy Coltot. Akad olyan csomag, ahol húsz lövést adhatsz le 0,22-esből, tízet 9x19 mm-es kaliberből, de például kipróbálhatsz akár egy Marlin puskát is.

Tandemugrás, tandemrepülés siklóernyővel

Hol? Mennyi?

Idő: 30–40 perc
Ár: 12–40 ezer Ft
Helyszín: Olaszország, Alba di Canazei; Horvátország, Tribalj; Budapest; Fehérvár; Kaposújlak; Fertőszentmiklós
További infó itt.

Ugye megvan az pont, amikor mindenképp ki akarsz szakadni a hétköznapokból, az iroda egyhangúságából, elmenekülni a napi stressz elől? Na ilyenkor fel kell repülni úgy 4000 méterre és kiugrani, rábízva egy vadidegenre az életünket. Ketten a levegőben, a gravitáció és az őrületes szabadságérzés – ez a tandemugrás.

Az ugrás alatt a test felgyorsul nagyjából 220 km/h-ra, és zuhan a föld felé 50–55 másodpercet. Ernyő nélkül, bele a semmibe. És csak ordít artikulátlanul, hogy... Szabadság, oldódás. Aztán meg letörölhetetlen mosoly az arcon. Az ugrásról digitális felvétel is készül, amit DVD-formátumban 15 perccel a földet érés után kézbe is kapsz.

Geocaching kocsival

Hol? Mennyi?

Idő: legalább fél nap
Ár: egyedi ajánlat alapján
Helyszín: bárhol
További infó itt.

Kaland, izgalom, versenyláz: az autósok megadott GPS-koordinátákat keresnek fel, ahol különböző logikai, tudás alapú vagy fizikai feladatokat kell végrehajtaniuk, amiért pontokat, vagy olyan kódokat kaphatnak, amelyeket egy későbbi feladatnál használhatnak fel.

A sportág előnye, hogy teljesen testre szabható, tehát az adott cég profiljához, földrajzi elhelyezkedéséhez, a meghívottakhoz alakítható az útvonal, a program, a feladatok típusa, nehézsége, humorfaktora, de a szervező cég előre kijelölt és bevált versenyútvonalakat és feladatsorokat is kínál. Az időtartam is rugalmas, de legalább fél napban érdemes gondolkodni.

Kite-Landboard

Hol? Mennyi?

Idő: 1 nap
Ár: 19 900 Ft
Helyszín: dunakeszi vagy hármashatár-hegyi repülőtér
További infó itt.

Szakképzett oktatók segítségével ismerkedhettek meg a kite-ozás alaptechnikáival, az ernyőkezeléssel, a biztonsági technikákkal, valamint természetesen a deszka, vagyis a landboard használatával. Ezek után lehet tolni a kombinált élményt, a szél hajtóerejének felhasználásával landboardozni.
Maga a boardozás önmagában is egy létező extrém őrület, de ha már egyszer lehet halmozni az élvezeteket, tegyük meg.

Trikke

Hol? Mennyi?

Idő: 1,5 óra
Ár: 6–12 ezer
Helyszín: Budapest, Normafa, Római part; Dobogókő; Visegrád; Szentendre
További infó itt.

A Trikke roller feltalálója, a brazil Gildo Beleski rájött, ha folyamatosan kanyarog az egyedi háromkerekű géppel, akkor az bizony halad előre. És ez a mozgás nemcsak kellemes sport- és fitneszlehetőség, de elég jó móka is. A Trikke tehát egy háromkerekű kerékdőléses, motor nélküli jármű. Láncmentes, pedálozásmentes, kizárólag az emberi test által hajtott gép, ami anélkül halad, hogy érinteni kellene a lábbal a földet.

Igen, jól érzed, ez egy meglehetősen nagy energiákat igénybe vevő mozgás, tehát tökéletesen kikapcsol, oldja a feszültséget, és még várost is lehet vele nézni. Elég jó kombó, kevésbé edzetteknek is ajánlott.

Autózúzás

Hol? Mennyi?

Idő: 1–1,5 óra
Ár: 45 ezer Ft/autó
Helyszín: Budapest
További infó itt.

Ha valahol, valamivel igazán le lehet vezetni a hónapok, évek alatt felhalmozódott és mélyen elnyomott, szunnyadó belső feszültséget, őrületet, akkor az egy autó szétzúzása, összetörése. Lehet ilyet is csinálni, és még kapunk hozzá segédeszközöket is: baseballütő, feszítővas, csákány, tízkilós nagykalapács. Ez egy igazi andrenalinlöket, amit egyedül, de leginkább párfős csoportban is lehet művelni. A csomag tehát a következő: kigurulni egy roncstelepre, ahol a kötelező biztonsági előírásokat végig kell hallgatni, beöltözni (védőszemüveg, kezeslábas, kesztyű, sisak), és nekiállni apró darabokra verni a nekünk szánt autót. Két jó kondiban lévő férfi nagyjából 40–45 perc kemény munkával tudja alaposan amortizálni a járművet.

Helikoptervezetés

Hol? Mennyi?

Idő: 1 óra (30 perc vezetés)
Ár: 110 ezer Ft
Helyszín: Budaörs
További infó itt.

Már önmagában elég izgalmas helikopterrel repülni, hát még, ha te is vezeted! Először egy harmincperces elméleti oktatáson kell túlesni, melyen megismerkedhetünk a helikopter működési elvével, a kijelzőkkel, navigációs eszközökkel, és természetesen a biztonsági előírásokkal. Aztán húzunk fel az égbe, ahol a pilóta működés közben is megmutatja, hogyan működik egy ilyen masina, majd... átadja a botkormányt, és tiéd az irányítás, fordulhatsz, emelkedhetsz, süllyedhetsz, természetesen szigorú kontroll alatt.

Az egész program ideje körülbelül egy óra, melyből harminc percet a levegőben tölthetsz. Sőt, vihetsz magaddal szurkolókat is, mivel a helikopter négyszemélyes. A helikopterben az ülések maximum terhelhetősége 113 kiló, vagyis, ha szeretnél repülni, könnyebbnek kell lenned.

Van néhány sportprogramunk meló utánra. Láttad már?

(Fotó: Shadeonme)

És ezt olvastad már?
Bemutatjuk a Közép-Floridai Egyetem egyik legszexibb hallgatóját