A Patek Philippe kiadta a Tiffany-számlapos Nautilust. Égszakadás, földindulás várható.

A világ jelenleg legforróbb és legnehezebben beszerezhető modern karórája a Patek Philippe Nautilus. Az 5711-ből lényegében mindegy, hogy a már nem gyártott kék számlapos verziót vagy az újonnan kiadott zöld verziót birtokolja az ember, az biztos, hogy gazdagnak mondhatja magát. A Patek Philippe Nautilusról itt írtunk korábban:

A Patek Philippe-nél úgy döntöttek, hogy a zöld Nautilus után újra feje tetejére állítják a luxusórák piacát, ezért összefogtak a Tiffany & Cóval, és létrehoztak egy világos, Tiffany-kék, Tiffany-brandingelt verziót a Nautilusból.

A világ legdrágább karakterei

A Tiffany & Co-számlapos órák kifejezetten keresettek a high-end óragyűjtők körében, léteznek olyan Tiffany-brandingelt órák is, amelyekért sokan képesek komoly prémiumot fizetni. Ez a Tiffany-mánia onnan ered, hogy az amerikai ékszerüzlet anno több óramárkát is úgy árulhatott, hogy a számlapokra rákerülhetett az ő nevük is.

Ezek a Tiffany-számlapos modellek az idő előrehaladtával rendkívül értékessé váltak, az ékszerüzlet neve ugyanis már ritkábban kerül rá a luxusórák számlapjára, de ha mégis, akkor sem készül belőlük Tiffany-kék variáns.

A Tiffany-hatás ettől függetlenül működik, ezt mutatja a tavaly kiadott élénk színekből álló Rolex Oyster Perpetual-eresztés is.Az új OP-család legnépszerűbb modellje a babakék verzió lett, amelyre sokan Tiffany-számlapos óraként hivatkoznak.

Akárhogy is, a Nautilus esetében nem arról van szó, hogy a Patek Philippe csinált egy órát, hogy meglovagolja a Tiffany-őrületet, hanem arról, hogy a 5711/1A–018 modellel kiadták az úgynevezett real dealt.

17 millióról indulunk

A Patek Philippe Tiffany-kék számlapos Nautilusából összesen százhetven darabot készítenek, az órák listaára kis híján 17 millió forint (52 635 dollár). Ha abból indulunk ki, hogy a zöld számlapos Nautilust a listaár közel tízszereséért árulják a piacon, akkor nem kell hozzá jósnak lenni, hogy megállapítsuk: a limitált, babakék, Tiffany-szignós verziónak nem fog nagy gondot jelenteni, hogy megugorja ezt a szorzót.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Hodinkee; kiemelt kép: Patek Philippe)

És ezt olvastad már?
Először találtak a mikroműanyagnál is alattomosabb nanoműanyag-szennyeződést a Föld mindkét pólusán