Azt már most az elején szögezzük le, hogy gyorsétteremben kajálni egyáltalán nem jó választás. Ha csak teheted, egyél valami normális és egészséges ételt! Ha viszont már egy kis bűnözésre adtad a fejed, nem árt szem előtt tartani az alábbiakat.

Egy táplálkozási szakértő, Emily Field fejtette ki nemrégiben a véleményét arról, hogy miért is kellene elhagynunk a krumplit, és inkább két hamburgert rendelnünk. Az egész a vércukorszintünk kiegyensúlyozásáról szól.

Ha a krumplit lecseréled egy második hamburgerre, azzal nagyjából megduplázod a fehérjebeviteled és lecsökkented a bevitt zsír és szénhidrát mennyiségét. Mivel a gyorskaják alapból tele vannak zsírral és szénhidráttal, ezzel az egyszerű cserével könnyebben egyensúlyban tarthatod a vércukorszinted

- magyarázta a dietetikus, aki persze tisztában van vele, hogy ezáltal a több kalóriát tartalmazó megoldást ajánlja, ám egy nemrégiben közzétett kutatásra hivatkozva elmondta, hogy a makrotápanyagok megfelelő aránya fontosabb a kalóriaszámolgatásnál.

A fehérjétől egyébként is később leszel éhes, szóval ha két hamburgert eszel - megduplázva ezzel a fehérjebevitelt és elkerülve a sült krumpli jelentette üres zsírt és szénhidrátot - később fogsz ismét valami (egészségtelen) kaja után nyúlni.

Több szempontból is érdemes tehát inkább két hambit betolni, mint mondjuk egy sajtburgert krumplival, fagyival és kólával. Persze még egyszer - itt a végén is - szeretnénk nyomatékosítani, hogy nem ajánljuk az ilyen jellegű ételek fogyasztását.

(via)

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában