Elmondjuk, miért érdemes követni a receptben leírtakat.

Talán nem is sejted, de a zöldségek kémiája eléggé összetett, na, éppen ezért a vágás módja is befolyásolja az ízüket, ugyanis attól függően változik az aromájuk és a textúrájuk is, ahogyan felvágod őket.

Azért lehet fontos erre figyelni – vagyis arra, hogy pontosan kövesd a receptben leírtakat –, mert főzés közben enzimek szabadulnak fel a hozzávalókból, amik mindenféle kémiai reakciók végén alakítják ki azt ételek végleges ízét.

Fontos...

  • a méret: minél apróbbra vágjuk egy zöldséget, annál erőteljesebb íze lesz,
  • a forma: a felület mérete is tényező, különböző módon befolyásolja az étel ízét, ha a zöldség kisebb vagy nagyobb felületen sül-fő meg,
  • az időzítés: egyrészt a zöldség már a feldolgozás folyamatában is veszít az ízéből, másrészt pedig különböző idő alatt sül-fő meg az apróra és nagyobb darabokra vágott zöldség.

Négy zöldség, amit ne hámozz meg

Egyrészt végeláthatatlan perceket, másrészt fontos tápanyagokat is megspórolhatsz.

(via, fotó: )

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Basszust a népnek! – Ezek a magyar partyhangszórók rendesen átrendezhetik a piacot

Nem csak azért fogadnánk el Irene meghívását, mert Madridban él

A Player kérdése: Elkezdted beszerezni a karácsonyi ajándékokat?
36% Naná, idén nem bízok semmit a véletlenre!
25% Fejben már igen, gyakorlatban még nem.
39% Van még idő, majd decemberben!
Advertisement
Hirdetés