Már természetes a mozdulat, ahogy foggal kinyitod és aztán felhúzod a kotont, igaz? De tuti, hogy jól csinálod? Ha még nem állsz készen az apaságra és szeretnéd elkerülni a kellemetlenségeket, tanulj ebből a tíz szarvashibából.

Az Indiana egyetem kutatói közel tizenhat év óvszerhasználati anyagát gyűjtötték össze, amely során kirajzolódott egy vaskos lista a gumihasználatkor elkövetett hibákról. Íme, olvass és tanulj.

1: Későn húzod fel

A kutatásban 17-51 százalék közé tehető azoknak a száma, akik már az aktus közben állnak meg és húzzák fel a gumit. Ami teljesen oké a magvaid visszatartására, de sajna nem véd a szexuális úton terjedő betegségek ellen, amit burkolatlan szerszámmal az első két percben is megkaphattál.

2: Korán húzod le

A válaszadók 16-47 százaléka nyilatkozta, hogy a koton leszedése után is folytatták még az aktust – itt ugyanaz a probléma mint az elsőnél.

3: Teljesen kinyújtod

Ezt nem is teljesen értjük, ki az a fasszalütött, aki ezt csinálná – meg hogy utána milyen vágylankasztóan kínosan próbálja belebugyolálni a répát a gumiba – de a kutatás szerint 2-25 százalék vallotta, hogy ezt teszi.

4: Nem hagysz elég helyet a makknál

Na, ez már sokkal valósabb hiba, amit kerülj el: a válaszadók 24-40 százaléka nem hagy elég helyet az óvszer tetején a spermának.

5: Nem nyomod ki a levegőt az elejéből

A megkérdezett nők (!!!) 48 százaléka és a férfiak 41 százaléka elmondta, hogy az óvszer felhelyezésénél nem nyomják ki teljesen a beszoruló levegőt a gumiból. Ami így sokkal könnyebben kiszakadhat. Ami necces.

6: Újrahasznosított óvszer

Na ezen is néztünk egyet. Nem tudjuk, kik élnek Indianában, de az óvszerkezeléshez kevés közük lehet: 4-30 százalék mesélte, hogy használt úgy óvszert, hogy miután elélvezett, egész egyszerűen kifordítva feltette újra. Most hadd ne mondjuk el, miért veszélyes ez: az óvszeren maradt spermát így is baromi simán bejuttathatod a méhszájhoz.

7: Nem teljesen húzod végig 

Tizenöt százalék alatt volt az a statisztika, ami szerint az óvszert a férfi nem húzta végig a pénisz teljes hosszán.

8: Éles eszközzel nyitod ki

Tizenegy százalék vallotta, hogy az óvszer csomagolását valamilyen éles vágóeszközzel nyitja ki. Mi a gáz? Hát az a gáz, hogy ami elvágja a csomagolást, az elég éles hozzá, hogy apró lyukat szúrjon a gumiba. A többit pedig már nem nehéz kimatekozni.

9: Nedvesítés nélkül használod

A válaszadók negyede elmondta, hogy csontszárazon is használnak gumit. A probléma? Egyrészt baromi rossz a csajodnak, mert fáj, másrészt a hosszan tartó szex közben, ha kiszárad a gumi, sokkal könnyebben szakadhat el.

10: Nem nézed meg, sérült-e a gumi 

Végül egy fontos dolog, vésd be a fejedbe – nem úgy mint az a kutatásban részt vett 75 százalék férfi és 82 százalék nő – ellenőrizd a gumit szex előtt. Mire ügyelj? Nézd meg, hogy a csomagoláson van-e valamilyen külsérelmi jel: nyitva van-e, nincs-e rajta rés vagy nem-e hagytad a napon (SOHA ne hagyd a napon és ne tárold hosszú ideig a pénztárcádban sem, mert ronthat a latexen). Csekkold az óvszer szavatosságát is: a lejárt óvszer könnyebben szakadhat ki. Plusz felhúzásnál is nézd meg, van-e valamilyen látható hiba, lyuk, szakadás – habár ezek legtöbbször nem láthatóak, azért ilyen esetekben tényleg nem árt a fokozott óvatosság.

És ezt olvastad már?
Vízre szállni a nyári hőségben felér egy valódi terápiával