Tuti, hogy te is szinte minden reggel csinálod, még akkor is, ha tökéletesen meg vagy elégedve a kínkeserves italozások árán összedolgozott sörhasaddal, és ez a reggeli rutin az, ami anélkül is arra motivál téged, hogy megszabadulj hastájéki ékeségedtől, hogy tudnál róla. Most már sejted, mire gondolunk, de azért elmondjuk: ráállsz a mérlegre és megméred magad.

A Drexel Egyetem és a Pennsylvaniai Egyetem közös kutatásában 300 férfi és nő vett részt, többek között olyat is kérdeztek tőlük, hogy milyen sűrűn mérik meg a súlyukat.

A vizsgálat elején kiszámolták a résztvevők a testtömeg-indexét (BMI), majd a két év múlva, a vizsgálat végén ismét.

BMI, azaz Body Mass Index: a testmagasság-testsúly arányát határozza meg. Ezzel az adott testmagassághoz tartozó ideális testsúlyt is kiszámolhatod.

Habár ez nem a tényleges testzsírszázalékot mutatja, de hasznos lehet egy egészséges testsúly meghatározásánál, figyelembe véve a magasságot.

És most jön a lényeg: a kutatók végül arra jutottak, hogy

azoknál a férfiaknál és nőknél, akik naponta álltak mérlegre, alacsonyabb BMI-értéket mértek (vagyis fogytak), mint azoknál, akik ritkábban, vagy szinte soha.

A kutatás szerzője, Meghan Butryn szerint ez azért lehet – és ez tök logikus és evidensnek tűnő lesz –, mert a rendszeres mérlegelés rendszeresen szembesíti az embert a kilókkal, és így tudat alatt motivál a tudatosabb életvitelre, az egészségesebb étkezésre és a testmozgásra.

Hát ennyi, a fogyásért azért lehet ennél komolyabban, vagyis tudatosabban is tenni:

(Forrás: Medical Daily, Independent)

És ezt olvastad már?
Ha péntek, akkor Stella-fotók
Utálsz szerelőt hívni? Akkor ez a cikk neked szól!