A chilei Elton Léniz építészeti stúdió által megálmodott víkendház fa cölöpökön áll a gyönyörű Calafquén-tó mellett, a Villarrica vulkán közvetlen közelében.

Nem biztos, hogy Dél-Amerika egyik legaktívabb vulkánjának közelébe építkeznénk, persze az érthető, hogy a pompás fekvésű tó elég csábító. Az egész környék parádésan néz ki, ahogy ez a fekete konténernek tűnő nyaraló is.

Az ablakokkal alaposan megpakolt Casa BB nevű ingatlan egy kétgyermekes házaspár hétvégi háza, melynek tervezésénél

a santiagói Elton Léniz arra törekedett, hogy kihasználja a táj adta lehetőségeket, adottságokat, miközben azért biztosítsa a magánélet érzését is.

A ház tó felé eső részénél maximalizálták az akadálytalan kilátást a lenyűgöző területre, és igyekeztek a lehető legtöbb helyet felszabadítani a szomszédos épületek között. A talajnedvességnek való kitettség és a domboldal viszontagságainak minimalizálása miatt cölöpökre állították a házat.

„Ez a kompakt ház szinte konténerként ül ezen a fa szerkezeten”

– mesélte a tervezőcsapat.

Az északi oldalon található a hatalmas ablakok adják a vizuális élményt, de a napsugárzást csökkenteni kellett, ezért oda mikroperforált redőnyöket tettek. A ház bejárata a déli oldalon van, melyhez egy fasétány vezet. Az alsó szinten található a konyha, a nappali, az étkező, a méretes, fedett terasz, valamint a hálószoba.

Ezek is érdekelhetnek:

(via Dezeen)

És ezt olvastad már?
Legalább 1200 éve nem volt ilyen aszály Spanyolországban és Portugáliában