Európa egyik legszebb kilátását ígéri a Comói-tó fölé magasodó domboldalon álló klasszikus villa, amit a modern elvárásoknak megfelelően újítottak fel.

1909-ben épült a Villa Peduzzi, ami a Comói-tónál található, de kivételesen nem a víztükörre néző luxusházak sorát gazdagítja. Pontosabban ez a villa is a tóra néz, csak éppen 881 méteres magasságban felette, páratlan panorámával a tó környezetére.

Andrea Meirana olasz építész tervei szerint az épületet az eredeti, múlt század eleji pompájában állították helyre, a kortárs élet luxusát hangsúlyozó belső térrel. Az újonnan kialakított teraszokkal együtt is megőrizte eredeti arányait a villa,

az átalakítás legfőbb célja ugyanis az volt, hogy megmaradjon az épület öröksége és a természet szépsége közti összhang.

A belső tér Art Nouveau stílusát – amit az olaszok Libertynek neveznek – a skandináv és a japán dizájn elemeivel itatták át,

ezzel minden helyiség nyugalmat áraszt. A luxust a kézzel készült fa, márvány és szövet elemek fokozzák, a megmenthető eredeti Art Nouveau freskókat a velencei Szent Márk tér homlokzatának helyreállításáról híres Gerso restaurálta.

A több mint 1200 négyzetméteres villában 9 hálószoba és 7 fürdőszoba található, a nappalin és étkezőn kívül játékszoba és tévészoba is van.

A legjobb része mégis az a medence, ahonnan az egész környéket belátni, még a hóval fedett hegycsúcsokat is.

De ha akarsz, azonnal lent lehetsz a tónál: a bejárattól ötszáz méterre indul a felvonó, ami négy perc alatt visz le a vízparthoz.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ha péntek, akkor Stella-fotók
Utálsz szerelőt hívni? Akkor ez a cikk neked szól!