Az új pizzatészta San Francisco néven kerül a nagyérdemű elé, amit mi több feltéttel is kipróbáltunk.
Ha eszébe jut bármely halandónak a Pizza Hut, akkor az a kép van előtte, ahogy egy kissé magasított serpenyőből emelik ki a vastagabb tésztás pizzát, a métereken át nyúló, olvadozó sajttal.
Nos, a helyzet most kissé más volt, mert a tészta mondhatni a hagyományos olaszos felfogású vékony(ított) volt, és a sajt ugyan nem úgy olvadt, mint a reklámokban, de ízre rendben volt.
A sajtóközleményből ez derült ki az új pizzatésztával kapcsolatban:
„San Francisco néven újfajta pizzatésztát vezetett be nemrég magyarországi éttermeiben is a Pizza Hut. Különlegessége, hogy nagy múltú kézművesrecept alapján készül, az eredmény pedig egy ropogós és könnyed tészta, amely hamar a magyar pizzaimádók kedvencévé válhat.”
Szerkesztőségünk tagjainak a véleménye a következőek voltak:
Robi: „A húsimádó eredeti pizzaélmény, kellemes komfortfood mondjuk egy esti meccshez a haverokkal, akik a húst is hússal szeretik enni – merthogy van rajta marhahús, olaszkolbász, bacon és sonka.”
Fefe: „A csilisbabos meg vega nekem bejött!”
Tomi: „A tésztán volt valami roppanós, szemcsés bevonat, az tök jó! A húsimádó pedig bomba volt, bár fura alakúak azok a kis marhahúsok. Wombat mintásak!”
Ágota: „A vega tényleg okés volt, igaz, én kicsit sótlannak találtam... Mondjuk ez általánosságban érvényes volt a tésztára is. Nem volt nyúlós, rágós sem, és nyers sem, ami jó!”
Zsófi: "Sokunknak szerintem a Pizza Hut volt a pizza gyerekként, nekem budapestiként teljesen ez volt akkoriban a nonplus ultra, mikor a trolimegállóban éreztem ezt a nagyon jellegzetes olaj-tészta-sajt-zsírszagot, ami akkoriban elég komfortfood-feeling volt. Igazából megtartották a saját, jellegzetes PH vonalukat, de olaszosították kicsit, vékonyítottak valamit a tésztán, de akinek megmaradt ez a régi, kicsit nosztalgikus dolog velük, azok nem fognak csalódni, hozzák, amit szeretni lehetett bennük, amikor még nem volt olyan sok választás itthon."
„Megbízható recept San Franciscó-i hagyományokkal. Az új, kovásszal készülő tésztát 1849-ben San Franciscóban fedezte fel egy helyi pék, amelyet – tekintettel az egyedi élesztőfajtára – 50 évig senki nem tudott utánozni. A méltán híres, természetes alapanyagokat és tésztakészítő módszereket használó kézművespékségek hagyományát követve a receptet a Pizza Hut nemzetközi fejlesztő csapata hozta Európába. A kiváló lisztből készülő, ropogós és könnyed végeredmény neve így a kezdetektől nem volt kétséges, hiszen az alkalmazott tökéletes recept a nagy múltú amerikai városból származik. A San Francisco-tészta a korábbi, 1958 óta a Pizza Hut éttermek étlapjain szereplő tradicionális pizzatésztát váltja az elkövetkező időszakban világszerte az étteremlánc egységeiben.”
Ez is érdekelhet: