Sokkoló választ adott az étterme előtt tüntető vegánoknak egy kanadai séf

Folytatódik a húsevők és a vegánok háborúja.

Nem feltétlenül szeretnénk állást foglalni a kérdésben, mert a szerkesztőségben is akadnak húst fogyasztók és vegák is, csak beszámolnánk egy olyan incidensről, ami jól jellemzi, meddig fajulhat a két tábor konfliktusa.

Néhány napja a torontói Antler Kitchen & Bar előtt vegánok egy csoportja rendezett tüntetést, az egyik molinójukon például a "Gyilkosság" felirat szerepelt, utalva arra, hogy aki húst eszik, az gyilkos.

Murder at dinner #murdertastytastymurder

MackenzieMackenzie (@mac515mac) által megosztott bejegyzés,

Már önmagában érdekes, hogy miért így fejezik ki nemtetszésüket vegánok, illetve miért kell egyáltalán kifejezniük egy étterem vendégei előtt nemtetszésüket, mert az kicsit olyan, mintha én nem szeretném a tökfőzeléket, és kampányolni kezdenék, hogy senki se egyen tökfőzeléket, illetve olyasmi, hogy húst fogyasztók mennének vegán éttermek elé, hogy ne egyenek vegán ételeket.

De vissza a történethez.
Miközben a tüntetés zajlott, az étterem séfje és tulajdonosa, Michael Hunter provokatív lépésre szánta el magát: fogott egy nagy darab szarvashúst, és a kirakathoz közeli asztalnál elkezdte feldarabolni, majd hozott egy tányérnyi sült húst és tüntetően a kirakatban fogyasztotta el, amivel valósággal sokkolta a protestálókat.

Next time I’m in Toronto, I’m coming to visit you guys @antlerkitchenbar!

KIRILL WAS HERE (@slutwhisperer) által megosztott bejegyzés,

A helyszínre végül kiérkezett a rendőrség is.

Az Antler (a szó jelentése: agancs) arról híres, hogy többféle vadhúst is felszolgálnak: vaddisznót, szarvast, kacsát és nyulat, emiatt pedig már többször vált tüntetések célpontjává. Hunter elmondta, hogy felháborították a tüntetők, és úgy döntött, hogy olajat fog önteni a tűzre. Az étteremben a hírek szerint azóta megsokszorozódott a foglalások száma.

Tiszteletben kell tartani az állatvédőket, mert nemes célokért küzdenek, de éttermek előtti tüntetés és gyilkosozás helyett az edukáció, a felvilágosítás hatékonyabb fegyverük lehet. És tiszteletben kellene tartani azokat is, akik úgy döntöttek, fogyasztanak húst.

Nem vagyunk egyformák.

Vélemény?

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon