Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ezek a dánok annyira komolyan gondolják az újrahasznosítást, hogy 50 000 liternyi vizeletet gyűjtöttek össze az egyik legnagyobb zenei fesztiválon, amelyből aztán megalkották a valóban egyedi és különleges sörüket.

A koppenhágai Nørrebro Bryghus sörfőzde állt elő ezzel a meglehetősen bizarrnak hangzó termékkel. A pisiből készülő Pisner sör állítólag pont annyira finom, mint amennyire környezetbarát. Ezentúl elég lesz lemenni a sarki kocsmába, ha egy kis vizeletre szomjazunk, nem kell Bear Gryllsként kiszáradva tengődnünk a sivatag közepén.

Az emberi vizelet ugyanis a növények számára nélkülözhetetlen tápanyagokat tartalmaz, a pisi-újrahasznosítással pedig a környezeti terhelés nagyban csökken, ilyen nagyüzemi mértékben pedig újdonság ennek a használata. Végeredményben teljessé válik a körforgás, hiszen a zenei fesztiválokon sok sört iszunk, majd annak a végtermékéből ismét sört készíthetnek.

- mesélte Henrik Vang, a sörfőzde vezérigazgatója.

A fesztiválon összegyűjtött vizeletből végül is annyi malátát sikerült kitermelni, amennyiből 60 000 üveg sört tudtak készíteni, tehát kimondottan hatékony volt ez az eljárás. Persze ennek ellenére kényelmetlen lehet belegondolni, hogy egy csomó pisi segítségével készült az ital. Te megkóstolnád? Az ízén állítólag mindez nem érződik...

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.