A múltkori Hómofisz-recepthez képest a mostani annyiból más, hogy kevesebb alkatrészből, gyorsabban készül!

Vannak dolgok, amelyek a mi vidékünkön soha nem fognak elfogyni a boltok polcairól, nem úgy, mint a liszt és cukor, amivel most valószínűleg mindenki kenyeret süt és karamellát készít otthon.

Szójaszósz ellenben mindig ott lesz a boltok polcain, pedig milyen jó, ha van belőle otthon is!

Ha pedig van szójaszószunk, akkor már csak egy jó adagnyi fokhagyma kell – különösen hasznos ilyen belső fertőtlenítős időszakban –, és csirkemell. No meg köretnek rizs, de a szabad választás jogán bármit dobhatsz a kaja mellé. És így megkapjuk a szójás csirkét, ami például lehet a világ legolcsóbb Michelin-csillagos étele is!

Ugye, nincs nagy para, hogy zárva a kedvenc kínai büféd, otthon is készíthetsz magadnak orient ízeket! Ráadásul, mivel te csinálod, kétséged sem lehet afelől, hogy mi került bele!

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell
  • szójaszósz (locsold neki rendesen)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • opcionális Erős Pista

1. A csirkemellett felvágjuk a nekünk tetsző formára, de arra figyeljünk, hogy lehetőleg ne legyenek ordas nagy darabok, mert lassabban sülnek át!

2. A fokhagymákat pucoljuk meg, és reszeljük le, vagy vágjuk fel nagyon apróra. Minden megoldás szuper!

3. Fogjunk egy uzsonnászacskót – nem, a kifordított bevásárlószatyor nem 100%-ig tiszta –, dobjuk bele a csirkét, majd a reszelt fokhagymát, és locsoljuk meg jól szójaszósszal! (Itt tehetünk hozzá Pistát, ha szeretnénk egy csípősebb verziót!)

4. Kössük össze a zacsit, és jól masszírozzuk át az egészet! Majd 10-20 percig hagyjuk így állni.

5. Semmi dolgunk nincs már, csak főzni egy kis rizst, miközben a hús pácolódik! Aztán egy forró serpenyőben, kevés olaj társaságában kiöntjük a zacskó tartalmát, és megsütjük. Ha apró égésnyomok vannak a húson, akkor már tuti kész van a cucc. De a legegyszerűbb, ha sütés közben egy húst kettévágsz, és ha már nem rózsaszín a belseje, akkor Moho Jojo-kompatibilis!

6. Tálalásnál meg lehet küldeni újhagymával és szezámmaggal, ha éppen a választottad szeretnéd elkápráztatni, vagy csak még inkább kényeztetnéd a saját ízlelőbimbóid!

Ha ezt így adogatod, nézd meg a múltkori receptünket is:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.