Vannak ételek, amiknek az ára egészen elképesztő, ilyen a "fehér gyöngy" albínó kaviár.

A kaviár már évszázadok óta a gasztronómia egyik legexkluzívabb szereplője, a "fehér gyöngy" albínó kaviár viszont a luxusételek luxusételének számít, mégpedig azért, mert a Kaszpi-tengerben élő albínó tokhal ikrájából készül, ez a halfaj pedig nagyon ritkán, csak közel 100 évesen rak tojásokat.

Az ára egyébként 9000 dollár, azaz mintegy 2,5 millió / kg, de a 22 karátos ehető arannyal dúsított verziójáért mintegy 30 millió forintot is kipengetnek kilónként.

(Fotó: kolikof.com)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A cipőkollekció, melyben kompromisszumok nélkül lehetsz szabad, egyedi és vagány

Menhelyről? Tenyésztőtől? Honnan legyen kutyád?

A Függőleges erdő építésze most buddhista gyűrűkertet tervez

További cikkeink a témában