A Reyka azonban nem sokat törődik a trendekkel. Ők a tradicionális utat követik, miszerint a vodka semleges ízű ital, amely gabonából, vagy krumpliból készül.
A szlogenjük:
„Mi Izlandon egyetlen ízesítésű vodkát készítünk, a vodka-ízesítésű vodkát.”
Ennek megfelelően az eljáráshoz csupán néhány elem szükséges: egy lepárló, amelyet geotermikus energia működtet, lávakő a szűréshez, víz, valamint jó minőségű búza és árpa. Na, itt van egy apró bökkenő!
Izland ugyanis nem egy paradicsomi vidék, ahol a fáról az ananász hámozva, darabolva és behűtve pottyan az ember szájába. Példának okáért nincsenek fák. Sőt, semmi más sem. A szigeten olyan alacsony a napos órák száma, hogy a fűféléken kívül egyéb növénynek esélye sincs a túlélésre. Az tehát tiszta sor, hogy a búzát és az árpát importálni kell. Innen pedig már könnyű kisakkozni, hogy a többi összetevő adja a Reyka különlegességét. Az ország egyetlen lepárlója igazi kézműves üzem, ahol mindössze öt ember dolgozik a főzőmester irányítása alatt, viszont a lehető legmodernebb technikát alkalmazzák. A magas alkoholtartalmú párlatot egy 4000 éves lávamezőn fekvő forrás vízével higítják.