Lecsó, körömpörkölt, burgerek, levesek, szalámik a nyári best of listánkon. Monitornyalogató tartalom következik!

Full Extra Burger, Zing burger

Egyre több helyen lehet rendes burgert kapni a városban, az egyik ilyen egy mobil büfé, a Zing burger. Oda kell figyelni ezekre az arcokra, mert nagyon akarnak valamit. Reméljük, kitart a lendület. Aki látja őket, ne habozzon betolni náluk egy Truckert vagy a képen is látható Full Extrát.

Tom Yum Koong, Kisparázs

A Kazinczy utcai Kisparázs levese olyasmi, amit mutogatni szoktam barátoknak, hogy ezt kóstold. Eddig nem égtem be vele, egyszerűen nagyon egyben van: friss, kirobbanó ízek, könnyedség, csípősség, röviden nagyon klassz élmény.

Vegyes szalámitál sajttal, Szalámibolt

"Férfierőpróbás kolbászatyaúristen" – írta erről a tálról Tillinger Zsófi kolléganőnk. Többféle kolbász és melléjük mélysárga, füstös és határozott ízű sajt remek összjátéka a hazai vonal jegyében. Fröccsel jó páros.

A tovább gomb után még több nyálcsorgató remekmű jön!

Burger, Knrdy Steakhouse

Kétszer ettünk itt hamburgert, az egyik jobb volt, mint a másik. A Gault & Millau étteremkalauz nemrégiben napvilágot látott hamburgertesztjén nagyon jó eredményt ért el a Wagyu marhából készült mini burgerük, de szerintünk a tesztelőknek pechjük volt, mert ezt kellett volna kóstolni. Ez jobb.

Tarjás dinnyesaláta, Pastrami Étterem és Kávéház

Nem tudjuk, mi történt a Pastramiban, de nagyon menő dolgokkal rukkoltak elő a nyáron (a főképen például a hely csirkemell steak mazsolás kuszkusszal névre hallgató fogása látható). Itt van például ez az észbontóan látványos, lédús, szaftos dolog, ami egyértelműen a nyár gasztronómiai dobása nálunk. Szellemes, kicsit provokatív, izgalmas – elismerésünk.

Pho leves, Funky Pho

A hazai pho-hullám egyik legújabb szentélyében hatalmas lelkesedéssel készítik Vietnam büszkeségét, a phőt. Nem spórolják ki belőle az anyagot, elképesztően friss ízek és hozzávalók, gusztusos tálalás.

Még van tovább!

Körömpörkölt, Zona borbisztró

Huszár Krisztiánról korábban is sokat hallottunk, de az ételeit kóstolva nagyon tárgyilagosan is csak annyit tudunk mondani, hogy a fickó zseniális. A körömpörkölt és alatta az a jus ünnepet varázsol az ember szájában és a lelkében is.

Lecsó, Manuel étterem

A ferencvárosi szuperlecsó kondenzált, sűrített lecsóélmény, ami ráadásul korrekt ár-érték arányban érkezik. Kosár házi kenyérrel 1750 Ft, de olyan, mintha egy tányérban egy teljes kondér lecsó lelke lenne belefőzve. Adjuk.

Kéksajtos vegyessaláta, M étterem

Nagyon friss, ropogós, rukkolás, paradicsomos és almás saláta kéksajttal felturbózva: ez kell nekünk. „Elsőre nem tűnt nagy adagnak, de ahogy ettem és ettem és ettem, egyszerűen nem volt hajlandó elfogyni – de nem is bántam, mert minden falattal felfrissültem tőle, és a természetes hozzávalók öntetmentes, önmagukban domináló fúziója nagyon klassz volt” – írta Tillinger Zsófi.

Még van hátra a jóságokból egy adag a tovább gomb után!

Diótorta, Cake Shop

Hauschel Tomi kollégánk a Cake Shop megnyitóján majdnem sírva fakadt a boldogságtól, amit meg is értünk. A nyáron nyitott édesség-mennyország jól indított, ahogyan azt ez a diótorta is bizonyítja, de jó még a túrógombóc is. Fenyegetőzünk: visszatérünk még, és ellenőrizzük, hogy még mindig jó-e!

Marhapörkölt tarhonyával, Kádár Étkezde

Teljes időutazás a hetvenes–nyolcvanas évekbe, minimálpörkölt, tarhonyával, céklasalátával. Nem fine dining, sehol egy Michelin-csillag, maximum egy vörös csillag letűnt emléke a falakba ivódva, de valamiért jó szívvel merjük ajánlani ezt a fogást, akkor is, ha csak ilyen szerényen fest.

Bárányburger, Anyukám mondta

A Dudás fivérek zempléni gasztrómenedéke egy halom műfajban elképesztően magas színvonalat visz, eddig főleg a pizzájukról és a kávéjukról olvashattunk sokat gasztronómiai témájú cikkekben. Hauschel Tomi kóstolta, és így írt róla: „emberes adagú, médiumra sütött fűszeres húspogácsát tartalmaz a hatalmas házi cipó közepén, mellé vinaigrette mártással finoman nyakon öntött rukkola jár kiadós mennyiségben. A hús omlós, szaftos, a házi cipó puha, a joghurtos padlizsán és a paprika finoman illeszkedik a képbe. Tökéletes darab.”Az előbb már emlegetett GM-listán is ez a burger nyert.

(Fotók: Tóth István, Hauschel Tamás, éttermek Facebook-oldalai)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon