Megjelent a Gault&Millau Magyarország 2016-os étterem- és borkalauza. Az év étterme az Alabárdos lett, az év vidéki étterme az Anyukám mondta, az év borászata a Heimann.

Az anonim szakértők értékelése alapján az alábbi nyerteseket jelentették be csütörtökön:

A 2016-os év étterme: Alabárdos
Az év borászata : Heimann Családi Birtok
Az év konyhafőnöke: Lőrincz György (Babel)
Az év étteremtulajdonosa 2016 elismerést Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile) kapta.
Az év felfedezettje: St. Andrea Wine & Gourmet Bar
Az év kisvendéglője: Fricska Gasztropub
A vidék étterme: Anyukám mondta (Encs) Az Alternatív vendéglátás elismerést a Séf utcája és a Buja disznó(k) kapta. Bíró Lajossal éppen pár napja beszélgettünk, csekkold, miket mondott a mester.

Forgács Zoltán és Bíró Lajos

A Gault&Millau Magyarország 2016-os kötete 228 étterem és 510 bor tesztjét tartalmazza, továbbá értékel 171 borászatot és 234 szállodát.

(Forrás: HVG)

Player Adventi Kalendárium Player Adventi Kalendárium
Támogatott és ajánlott tartalmaink

Így lehetsz te is részvényes az MBH Bankban!

Basszust a népnek! – Ezek a magyar partyhangszórók rendesen átrendezhetik a piacot

Nem csak azért fogadnánk el Irene meghívását, mert Madridban él

A Player kérdése: Elkezdted beszerezni a karácsonyi ajándékokat?
37% Naná, idén nem bízok semmit a véletlenre!
25% Fejben már igen, gyakorlatban még nem.
39% Van még idő, majd decemberben!
Advertisement
Hirdetés