Megjelent a Gault&Millau Magyarország 2016-os étterem- és borkalauza. Az év étterme az Alabárdos lett, az év vidéki étterme az Anyukám mondta, az év borászata a Heimann.
Az anonim szakértők értékelése alapján az alábbi nyerteseket jelentették be csütörtökön:
A 2016-os év étterme: Alabárdos
Az év borászata : Heimann Családi Birtok
Az év konyhafőnöke: Lőrincz György (Babel)
Az év étteremtulajdonosa 2016 elismerést Pintér Katalin (Gerbaud, Onyx, Émile) kapta.
Az év felfedezettje: St. Andrea Wine & Gourmet Bar
Az év kisvendéglője: Fricska Gasztropub
A vidék étterme: Anyukám mondta (Encs) Az Alternatív vendéglátás elismerést a Séf utcája és a Buja disznó(k) kapta. Bíró Lajossal éppen pár napja beszélgettünk, csekkold, miket mondott a mester.
A Gault&Millau Magyarország 2016-os kötete 228 étterem és 510 bor tesztjét tartalmazza, továbbá értékel 171 borászatot és 234 szállodát.
(Forrás: HVG)