Személyesen is érintett kábítószer-ügyben, szóval tudja, miről beszél.

Gordon Ramsay szerint

a kokain a vendéglátás mocskos kis titka.

Mindezt azok után nyilatkozta, hogy tavaly az egyik éttermében rendőrségi ügy lett abból, hogy egy vendég kokaint fogyasztott az étterem mosdójában. A nyomozás során kiderült, hogy a személyzetnek külön tányérja volt kokainszippantás céljára. Az eset annyira megriasztotta a brit séfet, hogy mind a 31 étterme mosdójában tesztet végeztetett, és kiderült, hogy egy kivételével mindegyikben megtalálhatók a kábítószer nyomai.

Mindez a Gordon Ramsay on Cocaine című új dokumentumfilmben hangzik el. A séf celebritás szakított az eddigi főzőműsoros tematikával és a konyha helyett Kolumbia dzsungeleiben kutat kokainlaborok után, razziákon vesz részt a rendőrséggel, és drogdílereket is megszólaltat.

Nem újdonság, hogy a vendéglátás világában sokan élnek drogokkal, rengeteg konyhai alkalmazott használ amfetaminokat, hogy bírják a stresszt és a pörgést. Anthony Bourdain is írt erről a kultikus Egy konyhafőnök vallomásai című életrajzi írásában, az osztrák kulináris géniusz Eckart Witzigmann-nál pedig 150 gramm kokaint foglalt le a rendőrség még a kilencvenes évek elején. Ramsay életében is fontos szerepet játszik a drog: a testvére hosszú évek óta heroinfüggő, az egyik séfje és barátja, David Dempsey pedig kokaintúladagolás miatt veszítette el az életét 2003-ban. Szóval annyira nem titok, hogy a vendéglátásban sokan pörgetik magukat drogokkal, de ettől még nagyon érdekesnek ígérkezik Gordon dokumentumfilmje.

A műsort október 19-én mutatják be Angliában.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában