Több mint száz kiállító, köztük mintegy ötven étterem, tucatnyi cukrászda, valamint street food ételek, nemzetközi konyhák és különböző italok a söröktől, boroktól, pezsgőkön át a koktélokig – ezt kínálja a legjelentősebb hazai gasztroesemény, a MBH Bank Gourmet Fesztivál. Június 2-4. között ismét a Millenáris ad helyet a rendezvénynek, amelynek idei témája az Új generáció.

Kezdjük a nyarat mindjárt egy háromnapos gasztro-őrülettel, a Gourmet Fesztivállal, ami idén sem konkrét ételre vagy alapanyagra fókuszál: ezúttal a fiatalok kerülnek a középpontba és velük együtt a megújulás, az újdonságok, legyen szó új trendekről, technológiákról, alapanyagokról vagy akár stílusról.

„Tavaly az Örökség témáját jártuk körül, idén viszont a jövőre koncentrálunk, hiszen jól látható már egy új generáció (séfek, cukrászok, baristák, bartenderek), akik fiatal koruk ellenére rendkívül magas színvonalon képviselik szakmájukat” – mondta Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője.

Az új generációt pedig többek között olyan fiatal szakemberek képviselik majd, mint

  • Béres Anett, aki egyetem után inkább a szívét követte, így lett autodidakta cukrászból a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra cukrászséfje
  • Csillag Richárd a kéthelyi Lokal47 séfje, aki már 21 évesen részt vett a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén
  • Huszár Mátyás, aki a Balaton északi partjának legizgalmasabb új nyitásaként emlegetett füredi Vasüzlet szemtelenül fiatal csapatát vezeti
  • Makai Edina, aki filozófiát tanult és egy zenekarban is dobolt, mielőtt a Michelin-csillagos Salt étterem séf-helyettese lett;
  • a már sokszor bizonyított MÁK séfje, Mizsei János, aki tavaly elnyerte a The Michelin Guide Év Fiatal Séfje díját (ezzel az elismeréssel az új generációt díjazza a nemzetközi gasztrokalauz)
  • Tóth Pál, a szegedi Alabárdos merész és ambiciózus séfje, akinek korábban punk zenekara volt, de ma már saját szakácskönyvet is jegyez.

A fesztivál közönsége találkozhat majd Wossala Rozina, vendéglátós-író-műsorvezetővel is, aki a Gourmet Akadémia színpadán tart majd workshopot a tanulni vágyó ínyenceknek.

A Gourmet szokásos, de továbbra is rendkívülinek mondható étel-ital kínálatáért felelős kiállítók mellett számos izgalmas program várja majd az érkezőket, a szakmai bemutatókon túl például olyan előadások is lesznek, amelyekben a szakácsművészet közös metszéspontba kerül az irodalommal, a zenével vagy akár a festészettel is.

Elővételes jegyek, a kiállítók listája, és minden egyéb információ itt.

(Forrás, fotók: közlemény)

Ez is érdekelhet:

Ha ide betérsz, halrajongó leszel, ha meg már az vagy, akkor térj be ide – a Frisshalpiac felfedezése

Halat, pláne friss tengeri halat enni ezerszer jobb annál, hogy évente csak kétszer tegyük. Felfedeztünk egy tuti helyet, ahol még remek hangulatot és szakszerű válaszokat is kaphatsz a fogások mellé.

Hoppá!, egy Michelin-tányéros étterem ingyen odaadja a receptjeit

A duplán is Michelin-elismerésben részesült Hoppá! Bistro ingyenes e-bookban hozzáférhetővé tette a receptjeit, hogy otthon is kipróbálhasd őket.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

Clarissa kedvéért még 23-án is hajlandók vagyunk sorban állni

További cikkeink a témában