A duplán is Michelin-elismerésben részesült Hoppá! Bistro ingyenes e-bookban hozzáférhetővé tette a receptjeit, hogy otthon is kipróbálhasd őket.

Ha kóstolgatod a fine dining világát, erősen ajánlott most felkeresned a Hoppá! Bistrót, vagy minimum a honlapját. A 2021-es Michelin-tányér után 2022-ben újabb Michelin-elismerést kapó csapatnál továbbra is kiváló minőségben ehetsz „magyar ízek, francia vonások” jeligére, azaz megkapod a mindannyiunk számára ismerős ízeket, de minden fogásnál egy ügyes trükkel, figyelve az ízek, textúrák harmóniájára, és persze a tálalás okos megkomponálására is.

Az Október 6-a utcai egység vendégei 95 százalékban külföldiek, mondta Jancsa János, az étterem társtulajdonosa egy múlt heti bemutatón, holott ez teljesen indokolatlan: ha a menüt nézzük, teljesen normális, sőt akár baráti áron ehetünk Michelin-tányéros étteremben,

ráadásul itt megdől a fine dininggal szembeni előítélet, azaz  jóllakhatunk minőségi fogásokkal.

A titok egy okos kompromisszum, azaz igyekeznek minden fogáshoz tartalmas alapanyagokat is adni, ismerve a célközönség szokásait. De ez még messze nem minden, mert a bemutatón

egy szuper jófej húzással álltak elő: ingyenes e-bookot adtak ki Irtó Márton séf féltve őrzött receptjeivel.

Tehát mostantól az óvatos gasztrománok akár otthon is elkészíthetik az étteremben fogyasztott különlegességeket.

A konyhát Irtó Márton séf (balra) vezeti, a vendégteret Vas István sommelier (középen) tartja kézben, jobbra pedig a társtulaj Jancsa Jani

Nos, ezt az e-bookot mutatták be egy különleges eseményen, ahol Járai Márk, a Halott Pénz zenekar énekese adott akusztikus koncertet, és mesélt is a gasztroélményeiről.

„A Michelinnel nem nagyon lehet mellényúlni – kezdte az énekes, aki most például Japánba tart, ahol ez fontos igazodási pont lesz. – Keresem majd a csillagos helyeket a Tokió–Kiotó–Oszaka vonalon.”

Márk egy-egy sefért legalább annyira rajong, mint John Lennonért, élete egyik legizgalmasabb gasztrokalandja pedig a koppenhágai Alchemistben volt, ahol egy teljesen egyedi élményt kaptak már a belépés pillanatától kezdve. No de mi most maradjunk Budapesten és a Hoppá!-ban, mert ott is szuper jól éreztük magunkat, és valamivel elérhetőbb, mint Koppenhága.

Az ingyenes e-book célja, hogy a Michelin-elismeréssel járó minőséget minél többek számára elérhetővé tegyék. A könyvben Irtó Márton séf féltve őrzött receptjei találhatóak, az étterem á la carte étlapjának minden egyes tételével a minőségi és egyedi ízélmény kedvelőinek:

összesen tizennégy recept, fotókkal, a levesektől kezdve az előételeken át a kedvelt főételeiken keresztül a desszertjeikkel bezárólag.

A receptekhez ezen a linken keresztül, a hírlevélre való feliratkozással juthatsz hozzá, aztán már készítheted is elő a konyhai eszközeidet, meg írhatod a bevásárlólistát, hogy otthon is elkészíthesd a magas minőségű ételeket.

A belvárosi étterem célja, hogy magyar alapanyagok alapján folyamatosan, szezonálisan változó kínálattal, a gazdasági válság ellenére is elérhető árkategóriában nyújtson a hazai vendégkör számára egy különleges élményt. A Hoppá! Bistro ehhez remek helyszín, bárhonnan könnyen elérhető, a hatalmas ablakai, nyitottságot, befogadást közvetítenek, akár hosszabb időre, egy klassz-komótos vacsorára is megéri beülni.

„Ahol csak lehet, lokálisan beszerzett alapanyagokkal dolgozunk, számos kistermelővel, magyar gazdákkal, kézművesekkel működünk együtt, így nekik is köszönhetjük, hogy magas minőségben, mégis elérhető áron és közérthető környezetben tudjuk nyújtani gasztronómiai élményünket

– magyarázta Jancsa Jani. – Ezáltal nemcsak az ünnepi vagy különleges alkalmak célpontjai vagyunk, hiszen Michelin-elismeréssel, ebben a kategóriában, bárki számára elérhető élményről beszélhetünk. Bízunk benne, hogy az e-book formátumban készült receptkönyv minden hobbiséfnek és gasztrokedvelőnek közelebb hozzá azt a minőségi ízvilágot, amelyet képviselünk”.

Népszerűsítik a hazai borokat, de a nemzetközi repertoár is széles körű. A kézműves sör, modern gin-tonik és koktélkínálat szépen kikerekíti a kulináris élményeket, csak úgy, mint a Bányai farm Costa Rica-i kávékülönlegessége.

A Hoppá! Bistro tehát elérhető, az ízek egyszerre ismerősek és különlegesek, és jól is laksz egy menüsorral. Hab a tortán, pont az i-n, hogy a recepteket most elérhetővé tették.

Donna Mamma, Bamba Marha

A Hoppá! Bistro a másik két étteremmárkával, a Donna Mamma Pizza Napoletanával és a hét étteremből álló Bamba Marha Burgerrel egy projektcéghez tartozik, ahol sikerült a megfelelő, Covid alatti stratégiával fenntartani, majd százfősre bővíteni a csapatot. A jelenlegi alapanyaghiány, az elszálló költségek és az infláció nehezítette körülmények ellenére 2018-ról 2022-re egymilliárd forintról közel hárommilliárd forintos árbevételre sikerült növelnie a projektcégnek a forgalmat.

Ez is érdekelhet:

Olasz gasztroélmény a legváratlanabb helyen és időben

Egy hideg, szélfútta, január végi napon, Budaörs kedvenc parkolójában, egy Merci volánjánál pestós ráksalátát faltunk és sorrentói citromos limonádét ittunk. Szürreális élmény volt a Bellozzo Drive, mégis kipróbálnánk újra.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

Clarissa kedvéért még 23-án is hajlandók vagyunk sorban állni

További cikkeink a témában