Az elektromos grillsütő
Az elektromos sütő a számítógép, a televízió és az auto mellett a modern kor egyik legzseniálisabb találmánya. A huszadik század férfija pedig igyekszik mindent egyszerűbben, gyorsabban, hatékonyabban megoldani, ez a sütő is ennek a bizonyítéka. Villanyos sütőlapból milliófajta létezik, kezdve a 60x30-as kompakt grilltól az ipari méretű rozsdamentes óriásokig.
Ennél a technológiánál egy fűtőszál hevíti fel a vaslapot, amin főzni fogunk. Leggyakoribb a bordázott felszínű sütőlap, ami gondoskodik a jellegzetes grillcsíkokról az ételen. Ne vegyünk bevonatos sütőlapot, mert férfiak lévén, előbb-utóbb (inkább előbb) úgyis lekaparjuk a teflont.
Az elektromos grill
Előnyei:
-gyors beüzemelés
-állítható hőfok
-egyszerű kezelés
Hátrányai:
-ugyanolyan az étel íze, mintha a konyhában sült volna
-ha komolyabb sütőt veszünk, elég drága
-hálózathoz kötött, nem mobil
Ha ezen fajta mellett voksolunk, figyeljünk az anyagokra. Sok gyártó hajlamos műanyag alkatrészeket is a termékbe csempészni. Láttam már önmagát felolvasztó sütőlapot, ami nem egy szép látvány és akkor a szagáról még nem is beszéltem. Összességében azt lehet mondani a felépítéséről, hogy minél masszívabb, annál jobb. A vas és az acél, ami kell nekünk!
Ha kültérre akarjuk tenni, tartsuk észben, hogy villamosságra is szükség lesz, szóval vagy kell kintre egy konnektor, vagy egy jókora hosszabbítót is be kell szerezni.
Jól tesszük, ha extra hellyel is készülünk, különben nem tudjuk hova tenni a bepácolt húst, a tálakat, na meg a sört!
Hamarosan folytatjuk, addig pedig ajánljuk a klasszikus faszenes megoldást!