Nagyobb izmot, jobb állóképességet vagy gyorsabb regenerálódást szeretnél? Akkor ezek lesznek a kedvenc gyümölcseid és zöldségeid

A mozgás már annyira beépült az életviteledbe, hogy egészen komoly lelkiismeret-furdalásod van, ha kihagysz akár egy edzést is a héten. Nyugi, nem fogsz összeesni és a teljesítményed sem fog romlani, főleg akkor nem, ha kicsit megtámogatod a szervezeted.

És nem a fehérjeturmixra gondolunk, sokkal inkább olyan gyümölcsökre és zöldségekre, amik fehérje-, szénhidrát-, vitamin-, antioxidáns és ásványi anyag tartalma miatt hozzásegít téged a nagyobb izomhoz, a jobb állóképességhez és a gyorsabb regenerálódáshoz.

Banán

Könnyen emészthető szénhidrátokat tartalmaz, vagyis a benne található természetes cukrokat a szervezet szinte azonnal energiává alakítja, ami edzés/verseny előtt és közben is nagy segítségedre lehet.

Cékla

Csomó vitamint, antioxidánst és ásványi anyagot tartalmaz, de ami a sportolók számára a legfontosabb, hogy hasznos szénhidrát-, plusz magas rost- és fehérjetartalma miatt az állóképesség fokozására és az izmok teljesítményének növelésére az egyik legtökéletesebb zöldség.

Édesburgonya

C-vitaminban, mangánban, B6-vitaminban, káliumban és rostokban gazdag, és most jön a lényeg: magas fehérje és magnézium tartalmának köszönhetően igencsak megtámogatja az izmok építését és működését.

Meggy

Vitaminokban (A-, B1-, B2- illetve C-vitamin), ásványi anyagokban (kalcium, kálium, magnézium, vas, cink) és antioxidánsokban gazdag. Remek gyulladáscsökkentő hatása van, és kifejezetten ajánlják az ízületi megbetegedések kezelésére.

Narancs

C-vitamin bomba, vagyis az egyik legszuperebb immunrendszer-serkentő gyümölcs, ami az ősz közeledtével igencsak fontos szempont. Ezenkívül csökkenti a stresszt és még a szervezet méregtelenítésében is nagy segítséget nyújt.

Spenót

Csupa olyan vitaminban  és ásványi anyagban gazdag, ami a jó teljesítmény eléréséhez elhanyagolhatatlan: kalciumban, C-vitamin, magnéziumban, cink és vas.

Erről is jó, ha tudsz:

(Forrás / fotó: stack.com / Get Dream Body)

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon