Videón, ahogy egy kutyát kimentenek a habból.

December közepe óta rendszeresen sűrű hab lapi el Ausztrália partjait, a legrosszabb a helyzet Új-Dél-Walesben, ahol a hab olyan magas, hogy akár nyakig is ellephet egy felnőtt embert. A hab nem környezetszennyezés eredménye, vagy legalábbis nem közvetlenül.

Az óceánok olykor habzanak, de ez a hab nagyrészt organikus, a víz ilyenkor a kicsapódó só és zsírok valamint a nagy mennyiségű alga miatt felhabozhat.

A hab szélsőséges esetben olyan sűrű és átláthatatlan lehet, hogy egy strandlabdát sem lehet rajta teljes erőből átdobni. A Twitterre a habzós esetről videót is posztoltak, amiben egy kutyát kellett kimenteni a habból.

A habbal érkeztek egyébként kígyók is, akik kedvelik ezt a környezetet, ez pedig különösen veszélyessé teheti a tengerparti sétákat. A szakértők szerint a partra vetődő kígyók egyébként méretesek is lehetnek. A világ 10 legmérgezőbb kígyófaja közül az összes Ausztráliában él, így a veszély nem újdonság a helyieknek, de azért érdemes észnél lenni. Továbbá arra figyelmeztettek a hatóságok, hogy nem érdemes a habban játszani, szaladgálni, mivel rengeteg törmelék is került a partra, így komoly sérüléseket is szerezhetünk, ha nem vigyázunk.

Oregon Live

Ez is érdekelhet:

Leszállás után az utasok vették észre, hogy 250 kilométert rossz irányba repültek

A Buddha légitársaságot választó utasok Janakpurba mentek volna, de végül Pokharában landoltak.

Egy nagymama ellopta az unokája Nintendóját és beadta a zaciba

Amy Best ellen eljárás indult, ráadásul kártérítést is kell fizetnie.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Örülünk, hogy ez a lány fürdőruhamárkát alapított

Átalakul a hulladékrendszer: hova dobjuk mostantól a leggyakoribb szeméttípusokat?

További cikkeink a témában