Gazdáikkal együtt. Az első idei Hard Dog Race remek program és élvezetes adománygyűjtés volt.

Ideális esetben egy kutyának öröm a gazdájával lenni, a gazdának pedig a kutyájával. Igaz ez a tévé előtti elterülésre is, de sokkal érdekesebb és egészségesebb kimenni a szobából, és együtt mozogni – főleg egy olyan helyszínen és rendezvényen, mint Piliscsév és a Hard Dog Race (HDR). Az először 2016-ben megrendezett verseny egyesíti a hagyományos akadálypályás és a kutyás terepfutás kihívásait, ahol a kutya és az ember együtt győzi le az akadályokat, büszkeségük is közös, és egy felejthetetlen élménnyel lesznek gazdagabbak.

Április 29-én, szombaton mintegy ezer kutya és gazda páros teljesítette az 5710 méteres távot és a 155 méteres szintkülönbséget. Az idén negyedik alkalommal megrendezett barátságos megmérettetés különösen népszerűnek bizonyult az egyéni kategóriában nevező nők körében, akik több mint négyszázan, az egyéniben induló férfiaknál két és félszer többen álltak rajthoz kutyájuk oldalán. A csapatok között immár másodszor indultak a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány látássérült futói is.

„A HDR tavaszi örömfutása idén számos tekintetben újdonságokat hozott. A már bevált helyszínen új volt a pálya, újdonságot jelentett a hölgyversenyzők gyorsan növekvő száma, és reményt keltően sok volt a kutyás terepfutással először próbálkozó nevező is” – mondta Púza András, a HDR alapítója. A korábbi kutyavezető tűzszerész arra bíztat mindenkit – különösen a női terepfutókkal szembeni versengésben a tavaszi rendezvényen létszámban alulmaradt férfiakat –, hogy vegyenek részt minél többen a következő versenyeken.

A jótékonysági HDR örömfutás különlegessége, hogy itt minden felnőtt korosztály tagjai elindulhatnak, és megküzdhetnek önmagukkal. A részvételhez nincs szükség speciálisan futásra trenírozott kutyára, a piliscsévi pályán kistestű négylábúakkal, például tacskókkal, spánielekkel éppen úgy lehetett találkozni, mint a legtermetesebb vahúrokkal, komondorokkal, berni pásztorokkal. Az indulók eldönthették, hogy nevezési díjuk egy részével a Retriever Rescue, a Tetovált Állatmentők vagy az Ürömi Állatotthon nonprofit szervezetének munkáját segítik.

A Player nem túl nagy, de lelkes csapata

A Not just run szlogenű versenyt a legrövidebb idő alatt Pintér András teljesítette Bársony névre hallgató kutyájával (22 perc 13 másodperc), a leggyorsabb hölgyversenyző Bor-Szeifert Adrienn és Marvel volt (27 perc 17 másodperc).

A HDR idei első versenye Piliscséven eredményesen zárult, ám miután a szervezők kifújják magukat, megkezdik a felkészülést következő rendezvényeikre, köztük a csehországi Kraličák Stříbrnice síközpont erdőkkel borított hegyvidéki terepén szeptember 2-ra, és a Lengyelországba, szeptember 9-re meghirdetett Base futamokra. A nevezés mindkét eseményre hamarosan megnyílik, az igazán kalandvágyók a https://entry.harddog.run/races oldalon regisztrálhatnak majd.

Magyarországon ősszel rajtol az újabb HDR, a szeptemberi 23-i Base futam hagyományosan sokkal több lesz egyszerű örömfutásnál: kutyák és gazdáik ismét a Piliscsév Motocross Pálya mintegy hat kilométerén, igazi Hard Dogoknak való épített akadályok, a hozzájuk kapcsolódó feladatok, no meg a kemény terep leküzdésével tehetik próbára erejüket, elszántságukat.

A cikk megírásában együttműködő partnerünk volt a Hard Dog Race.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Már most felkészülnénk a júniusi választásokra ezzel a spanyol lánnyal

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés