Hallottál a nemi erőszak/party/randi drogokról? Amíg csak hallottál, addig minden rendben. Viszont, ha már kevertek az italodba, akkor tudod is, hogy mennyire észrevehetetlenül támadnak ezek a szerek és tesznek öntudatlanná, végeredményben pedig jó, ha egy kizsebeléssel megúszod.

Már Európa-szerte is komoly problémát jelentenek ezek a szerek, hát még Amerikában!

Három fiatal, középiskolás floridai lánynak köszönhetően viszont lehet, hogy hamarosan kevésbé kell félni attól, hogy drogot csempésznek az italunkba egy-egy buli alkalmával.

 

Victoria Roca, Susana Cappello és Carolina Baigorri ugyanis egy tanóra keretein belül olyan szívószálat készítettek, ami képes jelezni több kábítószer jelenlétét is az italban. A szívószál az italba helyezve két csíkkal jelzi, hogy a pohár tartalma kábítószerrel kevert vagy épp fogyasztásra alkalmas. Ha az ital drogot tartalmaz, a szívószál vége kékre színeződik – így képes az egyébként rém egyszerű találmány kimutatni a legismertebb szereket.

Jelenleg még a tesztelés időszaka zajlik, a lányok szeretnék, ha a szívószál nemcsak a bulizó fiataloknak, hanem a Földnek is segítség lenne és környezettudatos anyagból készülne.

Úgy néz ki, hogy a tömeggyártás elindításához a csajok hamarosan közösségi finanszírozásba vágnak, ami valószínűleg elég jót is tesz majd a termék népszerűségének és a probléma fontosságára is erőteljesebben hívja fel a figyelmet.

"Tudjuk, hogy ez nem megoldás, mert nem tud véget vetni a nemi erőszaknak, de abban reménykedünk, hogy legalább csökkenteni fogja a veszélyes helyzetek számát" – mondta Baigorri.

Bravó lányok!

(via boredpanda)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Kényelem és nyugalom az autópályán, izgalom és őrület a stadionban – BYD Seal U-val a magyar–skót-meccsre

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet

További cikkeink a témában
Óbudán vár a fotókiállítás, amit nemcsak látni, hanem tapintani is lehet
Hirdetés