Férfiak, ez még akár életmentő is lehet!

Az első randi századjára is ugyanolyan fejtörést tud okozni; és akármennyire is tör fel talajvízként a nők „ki ne nyisd az ajtót nekem, független és erős nő vagyok” néha túltolt attitűdje, azért a nő-férfi első randit alapból a férfi szokta még mindig megszervezni. Ha pedig nincs ötleted se programra, se arra, hogy mit vegyél fel az első randidra, most dobjuk a mentőövet.

Színház & Smart Causal

Színházba menni, ha nem szoktál járni, elsőre nagyon off programnak és művin kulturális vetítésnek hangzik, de igazából sokkal izgalmasabb, mint beülni egy kávézóba, ahol még ráadásul kínosak is tudnak lenni a hosszú csendekkel tűzdelt „és mit dolgozol?” „őőő szeretsz ide járni?” párbeszédek. Az első randi előtt még valószínűleg nem ismeritek annyira egymást, hogy sodorjon titeket a párbeszéd: ilyenkor érdemes olyan progit választani, ami után rögtön lesz közös témátok. Nagyon jó kortárs színdarabok vannak a Katona Józseftől az Örkényen és a Belvárosi színházon át a Randótiig, érdemes szemezgetni! De pokoli mázli, hogy ha épp nem is tetszett a darab, az együtt savazás is abszolút tökéletes beszélgetésalap.

És mit vegyél fel? A laza és az elegáns közt lődd be az outfitet; ne menj öltönyben és nyakkendőben, mert kínosan „életemben először vagyok színházban” hatást fogsz kelteni. Ne gondold túl (de azért a farmert hagyd a szekrényben) és válassz egy fekete, szürke vagy fehér, egyszínű pólót vagy garbót, hozzá zakót vagy blézert, esetleg egy egyszínű sálat, alulra pedig egyszínű vászonnadrágot és bőrcipőt.

Gasztrofesztivál & Elegáns / Casual

Gondolkoztunk, hogy éttermet ajánljunk-e, de igazából ezerszer eredetibb és izgalmasabb, ha a hölggyel egy fesztiválra látogattok el első randi gyanánt. Rengeteg nagyon fasza gourmet-, sör- és borfesztivál van egész ősszel és télen is a fővárosban: szerintünk nagyon imponáló első benyomás, ha elviszed a leányzót egy ilyen kóstolós fesztre. Plusz itt is jó pont, hogy a különböző ételek és italok azonnal beszédtémát adnak, a hömpölygő emberáradattal pedig megvan a nem feszengős és laza atmoszféra is.

Ha haverokkal mennél ilyen fesztre, gondolkodás nélkül a szennyes legfölsőbb darabját vennéd magadra – de most hölggyel mész, szóval kicsit legyél kivasaltabb. Ha borfesztivál, akkor az elegánsabb szett felé menj: monokróm színek, ing, zakó, vászonnadrág, egy-egy eredeti kiegészítő – ha viszont sörfesztre vinnéd, akkor mehet a lazább, sötét farmer, sportcipő és póló (még valamilyen jópofa, feliratosabb darab is belefér, de nagyon óvatosan) kombináció.

Szabadulószoba & Causal

Instant közös élménnyel gazdagodtok és azonnal megismeritek egymás rejtvényfejtő képességeit, ha egy szabadulószobába teszed az első randit. Eredeti és kreatív ötletnek fogja tartani, plusz ha utána beültök egy közeli bárba, szintén nem lesz gond a folyékony és nem erőltetett beszélgetés.

Itt pedig teljesen lehetsz casual, azaz hétköznapi és lezserebb utcai viseletben; túlöltözött is lennél, ha mandzsettával és öltönyzsebkendővel vágnál neki egy ilyen játéknak. Ügyelj arra, hogy minden darabod frissen mosott, vasalt és ápolt legyen, a vicces pólókat és a kényelmes, de nem túl esztétikus darabokat (pl. terepmintás nadrág, Star Wars póló meg társai) hagyd meg a haveroknak. Egy chino nadrággal, bokazoknival tolt sneakerrel/espadrilles-szel (morcosabb időben bakanccsal), bézik pólóval és bőrkabóval/kardigánnal/zakóval/hosszú ujjú inggel teljesen jó vagy.

Az első benyomást mi már garantáltuk, a többi már csak rajtad múlik. Hajrá!

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában