A Helly Hansen folyamatosan tanulmányozza a sportolók mozgását, hogy olyan öltözeteket készíthessen, amik könnyebbek, gyorsabbak, ergonomikusabbak és lélegzőbbek legyenek, mint korábban bármikor. Ott fent, északon eléggé mindennapi a crosstréning, a vitorlázás, no meg a futás, nem árt, ha a szerkód is csúcskategóriás. "Design in Motion."

A Helly Hansent 1877-ben, a norvégiai Mossban alapították, és azóta is világelsőként szolgálja azokat, akiknek munkájuk vagy kalandjaik miatt az elemekkel kell megküzdeniük. Elég komoly tehát a rutinjuk és folyamatosan szélesítik a tapasztalataikat, így aztán a ruházatokat a skandináv dizájnnak és a legszélsőségesebb időjárási viszontagságoknak megfelelően tervezték. Így aztán a legújabb tréning- és dzsekikollekció is ennek a szellemében került ki a szorgos kezek alól.

Ez a kék futópóló például elég jól néz ki, nem? Pedig ennél sokkal érdekesebb, hogy kimaxolták a szellőzését, és segít gyorsan lehűlni. Ez az új Challenger SS és W Pace ½ Zip SS2 felsők, és bizony ezekkel a tulajdonságokkal jóval kellemessé teszik a futást és az edzést. Hiszen az outdoor tréning bármilyen intenzitású is, azzal jár, hogy hőt termelünk, izzadunk, és ki vagyunk téve az időjárás viszontagságainak.

Persze most még, pláne, ha kora reggel vagy este vállalod a szigetkört, ez darab tísört kevés lesz, kelleni fog valami felső. Na most ha még az eső is esik, érdemes befektetni egy könnyű, kapucnis Feather Jacket nevű dzsekibe. Ennek megalkotásakor mindent számításba vettek viking barátaink, ezért olyan anyagot és kiegészítő elemeket használtak fel, amik megvédenek a könnyű esőtől, a széltől, és közben hagynak szabadon, hatékonyan mozogni.

Az idei újítás még az Odin Moon Light Jacket és a Loke Jacket, melyek ideális, színes outdoor kabátok, főleg a túrázók és a hegyet meghódítók nagy kedvencei lesznek.

A Helly Hansen olyan professzionális hegymászó partnerekkel dolgozik, mint például a Mountain Madness, a cél pedig, hogy a világ legkönnyebb és legergonomikusabb vízálló sportfelszerelési cuccait gyárthassa.

Ez a sárga kabát például pehelykönnyű, természetesen vízálló, szélálló és lélegző anyagból készült, hogy bármilyen időjárási körülmények között biztos védelmet nyújtson. A cipzárnál lévő viharfedél kívül tartja a szelet, a vizet, és elvezeti a párát. És ezek a kabátok nem csak tökéletes technikával készültek, hanem simán illeszkednek a városi használatba is.

(x)

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában