Igazából, ha home office-ban van az ember, nincs hétköznap, se hétvége. Ezek függvényében pedig egy masszív reggeli bármikor bejátszhat, ami most egy felpimpelt bundáskenyér képében jelentkezik!

Szokták volt mondani, hogy reggelizzünk úgy, mint a királyok, mert a reggeli étkezés a legfontosabb a nap folyamán. Szubjektíve nálam sajnos ez nem működik, mert szinte sose reggelizek, de a hétvégék másak.
Ilyenkor én is szívesen degeszre eszem magamat, hogy csak késő délután kelljen ebédelni. És ha már reggeli, én a bundáskenyeret tartom a kedves ételemnek.

Oké, lehet itt fancyzni holmi angol reggelikkel, smoothie bowlokkal, de a tojásfürdőbe mártott kenyér, az egy igazi hungarikum a szememben. Még úgy is, hogy tudom, nem csak a magyarok készítik a világon kizárólag – tőlünk nyugatra és keletre french toastként ismert!

Viszont, ha már úgyis ráérősben vagyunk otthon, akkor csavarjunk a basic bundáson, és próbáljunk ki valami tuningverziót! Például ezt a töltött bundáskenyeret, ami rémegyszerű kitaláció, mert mindent úgy készítünk, mintha szendvicset gyártanánk, csak beletesszük tojásba és kisütjük. Úgyis mindent kiránt a magyar, hát ezzel az étellel miért tenne másképp?

Ha már előbb a french toastot emlegettem – ami a francia bundáskenyér, csak édesen –, akkor ti hogyan eszitek? Hallottam már olyat, aki fetával, más kolbásszal, én jó magam meg GULYÁSKRÉMMEL!

És mi a ti perverziótok?

Hozzávalók:

  • 3-4 szelet kenyér (lehetőleg szikkadt, így maradékmentés is játszik)
  • 2-3db tojás
  • Halom reszelt sajt
  • Kolbász vagy sonka, kívánságunknak megfelelően

1. Az első kenyérszeletre sok sajtot szórunk és bunkó módon jó rányomkodjuk, ez fontos!

2. Jöhet a kolbász, vagy sonka, és erre újabb adag reszelt sajtot teszünk, amit ugyancsak lenyomkodunk!

3. Az egészet befedjük a másik szelet kenyérrel, és meglepő módon ezt is jól összenyomkodjuk. Na jó, ez azért fontos, hogy sütésnél lehetőleg ne essen szét a cucc, de sajnos így sem kizárt!

4. A tojásokat kevés só társaságában felverjük, majd a szendvicsket beleforgatjuk óvatosan-ügyesen!

5. Forró olajba helyezzük, és pár perc alatt egy fordítással közben, megsütjük!

6. Lehet is fogyasztani, de ügyeljünk, mert fullba kemény cucc ez, utána közvetlenül semmit ne tervezzünk!

Érdekel még pár Hómofisz recept?

Hómofisz konyha - Paradicsomos halas pasta

A hetek óta tartó home office erősen gyarapítja a kilókat, ezért most egy könnyed, fittesebb recepttel jövünk.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Gyönyörű harmincassal búcsúztatjuk a hetet

Katja szereti az állatokat, magára is varratott néhányat

Trükkök, ha beütne a kajakóma a karácsonyi zabálástól

További cikkeink a témában